kategoriassa Foodlover

Raparperi ei ahdistu viileistä kesäsäistä, tuntuu vain lähinnä innostuvan. Osa raparperista on tehty piirakaksi, hilloksi, raakakakuksi ja nyt sitten vielä tuorejuustokakuksi. Kiisseli on ainakin yhtenä raparperiherkkuna vielä listalla, mahdollisesti myös toinen piirakkakin.

Tämä raparperi tuorejuustokakku tarjottiin sunnuntain extempore vieraille ja ei niin extempore vieraille mitkä illalla saapuivat. Tähän tuorejuustokakkuun yritin saada raparperin ominaismaun ja kirpeyden jäämään mahdollisimman hyvin. Raparperi tuorejuustokakun koristelu jäi tällä kertaan yksinkertaiseen kermapursotukseen, parempi näin välillä.

Ajatus tähän raparperi tuorejuustokakkuun lähti Suklaapossun blogista. Hän oli tehnyt ihanan raperperikakun, mihin oheen tuli paahdettua valkosuklaata.

Raparperi tuorejuustokakku

raparperi tuorejuustokakku

Ohje on tehty 20 cm irtopohjavuokaan, mutta sama määrä sopii myös 22 cm vuokaan.

Pohja:
200 g kaurakeksejä
80 g voita

Raparperisose:
350 g raparperiä
0,75 dl sokeria
1 rkl vettä

Täyte:
2,5 dl Vispikermaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
400 g pehmeää maitorahkaa
Raperperisose
1 rkl vaniljasokeria
loraus vettä
6 liivatetta

Laita raparperit, vesi ja sokeri kattilaan. Jätä raparperit porisemaan pienellä lämmöllä niin, että raparperit soseutuvat. Raparperit soseutuvat noin 10 minuutissa. Soseutin vielä raparperit sauvasekoittimella, mutta se ei ole välttämätöntä.

Laita irtopohjavuokaan leivinpaperi pohjalle ja tarvittaessa reunoille. Murusta keksit murusiksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Taputa pohja tiiviiksi ja nosta jääkaappiin vetäytymään. Jos haluat pohjasta rapeaa, voit sen laittaa uuniin 180 asteeseen noin 5-7 minuutiksi.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Notkista rahka ja tuorejuustot toisessa kupissa. Sekoita raparperisose ja sokeri joukkoon. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Sulata liivatteet tilkassa vettä, tai jotain muuta nestettä. Kaada liivatteet norona raparperi-tuorejuusto seokseen. Kääntele kerma joukkoon ja tarkista maku, tarvitaanko sokeria lisää?

Kaada täyte irtopohjavuokaan ja anna vetäytyä vähintään 4 tuntia, mieluusti yön yli.

Koristele kakku esimerkiksi kermapursotuksilla tai pehmennetyillä raparperin paloilla.

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä