Vegaaninen, gluteeniton, maidoton, pähkinätön suklaakakkupohja sopii useamman allergisen kakkupohjaksi. Se maistuu myös muille, ero normaaliin pohjaan on vain häilyvä. Minulta jäi tätä kakkupohjaa vähän yli kakusta ja mutustelin sen huomaamatta parempiin suihin, varo vain ettei itselle käy samoin!
Vegaanisen suklaakakupohjan resepti
Vegaaninen suklaakakkupohja
Ainekset
- 4 dl suklaan makuista riisimaitoa (Alpro)
- 1 dl rypsiöljyä
- 2 tl omenaviinietikkaa
- 1 tl psyliumia
- 1,5 dl intiaanisokeria
- 4 dl riisijauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 4 rkl kaakaojauhoa
- 2 tl leivinjauhetta
- 1/4 tl ksantaania
- ripaus suolaa
- 1 tl vanilja aromia
- 1 iso luomu banaani
Ohje
- Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa 20 – 26 cm irtopohjavuoka. 20-22 cm irtopohjavuoan avulla saat kaksikerroksisen kakkupohjan. 24 – 26 cm irtopohjavuoalla saat yksikerroksisen pohjan.
- Sekoita riisimaito, öljy, psylium, omenaviinietikka yhteen ja anna seistä hetken aikaa.
- Sekoita kuivat aineet yhteen.
- Muussaa banaani soseeksi. Sekoita banaanisose nesteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
- Sekoita kuivat aineet joukkoon ja sekoita nopeasti sekaisin.
- Paistaminen:
- Kaada taikina vuokaan ja nosta uuniin. Riippuen vuoan koosta, mitä matalampi kakusta tulee, sitä pienempi paistoaika on. Vähintäänkin 15 minuuttia, mutta minulla 20 cm vuoan kanssa paistoaika oli lähempänä puolta tuntia. Testaa kypsyyttä tikulla, että pohja on varmasti kypsä.
- Anna vegaanisen suklaakakkupohjan vetäytyä vähintäänkin kylmäksi ennen kuorruttamista. Pohjan voi tehdä myös etukäteen ja antaa vetäytyä yön jääkaapissa.
Esivalmistelut:
Pohjan teko:
Lopuksi:
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
4.5.2.11
https://www.tekila.fi/vegaaninen-suklaakakkupohja/
Vegaaninen suklaakakkupohja soveltuu esimerkiksi tämän kalorikakun pohjaksi