Site icon Tekila's Bakery

Vegaaninen & gluteeniton suklaakakku ja arvonnan tulos!

Harvoin minun keittiössäni tehdään täysin allerigoiden ja aatteiden pohjalta herkkuja, mutta tässä tilauksessa pyydettiin tekemään toisesta kakusta maidoton, munaton, gluteeniton, pähkinätön ja sitrushedelmätön kakku. Tälläisellä listalla normaaliin kakkuun verrattuna ainesosista lähti useammat pois. Hetken pureskellessa tätä haastetta päädyin tutkimaan ajatukselle Maximuksen rajoitetut herkut ja Kamomillan konditoria blogeja. Molemmat blogit ovat täynnä mahtavia ideoita erilaisiin ruokarajoitteisiin. Päädyin yhdistelmällä tekemään tämän, suklaakakun jonka lempinimeksi tuli kalorikakku.

Vegaaninen suklaakakku, kalorikakku

Vegaanisen suklaakakun aineet löytyivät Helsingistä ihan lähi Prismasta. Leivinjauheiden vierestä löytyi psylium ja ksantaani. Intiaanisokeri oli sokerihyllyssä. Riisijauho jauhojen vieressä. Riisimaito siellä missä on lämpimässä maitotuotteita. Soijavispi kylmähuoneesta kermojen läheltä. Soijatuorejuusto tuorejuustojen läheltä, katso että otat maustamatonta. Valkosipulinen voisi antaa hyvän twistin suklaakakkupohjaan. Suklaa löytyi karkkiosastolta, mutta vaihtoehtoja meidän prismassa oli vain tämä yksi.

Vegaaninen suklaakakupohja

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa 20 – 26 cm irtopohjavuoka. 20-22 cm irtopohjavuoan avulla saat kaksikerroksisen kakkupohjan. 24 – 26 cm irtopohjavuoalla saat yksikerroksisen pohjan.

4 dl suklaan makuista riisimaitoa (Alpro)
1 dl rypsiöljyä
2 tl omenaviinietikkaa
1 tl psyliumia
1,5 dl intiaanisokeria
4 dl riisijauhoja
1 dl perunajauhoja
4 rkl kaakaojauhoa
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl ksantaania
ripaus suolaa
1 tl vanilja aromia
1 iso luomu banaani

Sekoita riisimaito, öljy, psylium, omenaviinietikka yhteen ja anna seistä hetken aikaa. Sekoita kuivat aineet yhteen. Muussaa banaani soseeksi. Sekoita banaanisose nesteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet joukkoon ja sekoita nopeasti sekaisin. Kaada taikina vuokaan ja nosta uuniin. Riippuen vuoan koosta, mitä matalampi kakusta tulee, sitä pienempi paistoaika on. Vähintänkin 15 minuuttia, mutta minulla 20 cm vuoan kanssa paistoaika oli lähempänä puolta tuntia. Testaa kypsyyttä tikulla, että pohja on varmasti kypsä.

Anna pohjan vetäytyä vähintäänkin kylmäksi ennen kuorruttamista. Pohjan voi tehdä myös etukäteen ja antaa vetäytyä yön jääkaapissa.

Suklaa-tuorejuustotäyte

1 prk soijavispiä (Alpro)
0,5 prk maustamatonta soijatuorejuustoa (Tofutti)
2 rkl tomusokeria (tai maun mukaan)
hyppysellinen suolaa
vanilja aromia maun mukaan
100 g maidotonta toffeesuklaata (Dammenberg) (tai joku muu maidon suklaa)

Vatkaa kylmä soijavispi kuohkeaksi vaahdoksi. Pidä tarvittaessa purkkia hetken aikaa pakkasessa ennen vatkausta. Kylmä soijakerma vatkautuu paremmin. Vatkaaminen kestää melkein viitsen minuuttia, mutta tällä kertaa ei ole pelkoa että purkkiin muodostuisi purkillista voita, eli voit vatkata huolletta niin kauan kunnes sinulla on kuohkeaa vaaleaa soijakermaa. Sulata suklaa vesihauteessa ja jätä jäähtymään.

Pehmennä tuorejuustoa astiassa ennen kermaan lisäystä, näin vältät suurimmat paakut. Sekoita joukkoon sokeri, suola ja vanilja-aromi. Kaada joukkoon suklaa ja sekoita tasaiseksi.

Vegaanisen suklaakakun kokoaminen

Leikkaa pohja tarvittaessa kahtia. Pohja on aika jämäkkää, joten käytä hyvää veistä. Laita kakku reunuskalvon ympärille ja laita puolikkaiset mansikat reunuskalvoa vasten. Kaada päälle tasaisesti soijakermaa, niin että mansikat peittyvät nipinnapin. Nosta päälle toinen kakkupohja. Pursota päälle loput kermasta ja leikkaa mansikoita koristeeksi. Minulla kakussa on vielä mintunlehtiä koristeena.

Kakkupohja on jämäkkää, joten leikkaa kakusta palasia terävällä veitsellä. Täytettä ei ole tarkoitettu kakkupohjan väliin, joten jos tarkoitus on tehdä näyttävä kerroskakku suosittelen täytteen jämäköittämistä esimerkiksi agar agarilla.

Arvonnan tulos!

Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille. En ole pitänyt arvontoja blogissani sen takia, että harvoin osallistun niihin itse niin olen olettanut ettei niihin muutkaan osallistu. Tyhmää, kyllä ja nyt huomasin että turhaan olen pelännyt että siihen kukaan ei osallistuisi!

Ideoita sain paljon tulevaa varten ja niistä muutamat varmasti toteutankin. Tässä muutamat poimittuna

Tuloksen arvontaan käytin random.org sivuston numerogeneraattoria. Ääniä blogiin tuli 26 ja yksi tuli sähköpostiin poikkeuksellisesti, eli yhteensä 27 osallistujaa!

Voittaja on Kakkumonsteri !! Onneksi olkoon, laitoin sinulle viestiä, niin saan paketin matkaan 🙂

Exit mobile version