Vaniljamousse tehdään vaniljakiisselistä joka sopii myös jälkiruoaksi. Vaniljamoussessa kiehautetaan maito, joten se vaatii hetken keskittymistä ettei maito kiehu kattilaan.
Vaniljamousse sopii erityisen hyvin marjojen ja hillon seuraksi kakkuun, mutta myös esimerkiksi suklaapohjaisen kakun täytteeksi. Vaniljan makua voidaan säännöstellä, joten täytteestä saa joko todella vaniljaista tai hempeän vaniljaista.
Vaniljamousse ohje
(24 cm kakun kahteen väliin)
4 liivatetta
5 dl maitoa
3 rkl maissitärkkelystä
3 rkl sokeria
4 keltuaista
puolikas vaniljatanko
3 dl kermaa
1 prk vaniljarahkaa
tai 1 prk vanilja tuorejuustoa
Laita liivatteet kylmään vetään likoamaan. Laita maito, tärkkelys, sokeri, vaniljatanko ja keltuaiset kattilaan. Nosta lämpöä hiljalleen niin että kiisseli alkaa jähmettymään. Anna kiehahtaa ja nosta pois liedeltä. Laita liotetut liivatteet joukkoon ja jäähdytä vaniljakiisseli huoneenlämpöiseksi. Nosta se tämän jälkeen hetkeksi jääkaappiin. Nouki jäähtyneestä kiisselistä vaniljatanko pois.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä siihen rahka/tuorejuusto ja kiisseli. Tarkista maku, lisää tarvittaessa sokeria tai vaniljaa.