Valkosuklaamousse on varma valinta täytekakkuun. Se ei ole liian makea itsessään, mutta sen kanssa voi yhdistää hyvin makeita herkkuja esimerkiksi vadelmahillon tai vaihtoehtoisesti marjoja, karkkeja tai muita täytteitä. Vadelmahillon reseptiä ei löydy vielä blogistani, mutta yleensä käytän reseptinä tätä tuttua ja turvallista valintaa. Sama resepti löytyy myös hillosokeripaketin kyljestä.
Valkosuklaamoussen voit tehdä myös jälkiruoaksi. Jätä reseptistä liivate pois ja täytä annoskulhot moussella. Nosta jääkaappiin jäähtymään ja koristele lopuksi esimerkiksi marjoilla, keksillä, karkilla tai vaikkapa suklaakastikkeella.
Valkosuklaamousse
Täytteestä riittää 24 cm irtopohjavuoassa tehtyyn kakkuun kahteen kerrokseen. Suurenna tai pienennä vähän määriä, jos täytekakkupohja on eri kokoinen.
1,5 dl kuohukermaa
300 g valkosuklaata
4 dl kermaa
400 g vaniljatuorejuustoa
5 liivatetta
Sulata valkosuklaa vesihauteessa kuohukerman kanssa. Jätä hetkeksi jäähtymään. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Vatkaa kermavaahdoksi. Notkista tuorejuusto. Kaada tuorejuuston joukkoon suklaa ja sekoita tasaiseksi, älä ylivatkaa. Sulata liivate likööriin tai veteen. Kaada norona suklaa-tuorejuustoon. Nostele kerma joukkoon ja anna jähmettyä hetken kaapissa ennen täyttämistä.
Valkosuklaamousse maistuu esimerkiksi näiden täytteiden kanssa
- Vadelma, omena, mansikka, sitruuna tai jokin muu marjahillo
- Tuoreat marjat, esimerkiksi vadelma, lakka, mustikka ja mansikka
- Toiseksi täytteeksi:
- Vadelmamoussea
- Mansikkamoussea
- Maitosuklaamousse tai tummasuklaamousse
- Baileys-mousse