Vadelmamousse on suosituimpia mousseja, mitä teen täytekakkujen väliin. Vadelma maistuu useimmalle syöjälle, koska se ei ole makea, mutta se on maultaan marjainen. Talviaikoina vadelmien kanssa kannattaa olla tarkkana, jos tarjolla on vain ulkomaalaisia vadelmia, pitää ne ehdottomasti keittää.
Vadelmamousse sopii esimerkiksi marianne-, valkosuklaa-, maito-, vaniljamoussejen kaveriksi. Vadelmamousse toimii myös ilman muita mousseja, esimerkiksi lemon curdin kanssa.
Vadelmamousse
Täytteestä riittää 22 cm kakun kahteen kerrokseen.
Vadelmamousse
Ainekset
- 300 g vadelmia
- 4 dl kermaa
- 200 g mascarbonea / tuorejuustoa
- 3-4 liivatetta
- (vadelma esanssia)
- tomusokera
Ohje
- Laita liivatteet likoamaan. Kiehauta vadelmat ja kaada liivatteet joukkoon. Anna hetki jäähtyä. Notkista mascarbone ja kaada vadelmat joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
- Vatkaa kerma ja kääntele joukkoon.
- Laita tarvittaessa vähän esanssia vahvistamaan vadelman makua. Varsinkin pakastevadelmat ja villivadelmat ovat välillä hailakan makuisia.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa tomusokeria.
- Anna hetken vetäytyä jääkaapissa ennen kakkuun laittamista.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
https://www.tekila.fi/vadelmamousse/