Site icon Tekila's Bakery

Vadelma-vaniljatuorejuustokakku

Empä ole koskaan tehnyt vielä neliön muotoista juustokakkua, nyt näin sen järkevämmäksi kun siitä oli hyvä riittää noin 30:lle ainakin maistiainen. Resepteissä yhdistelin vähän vanhoja, kun toisena kakkuna oli devils food caket, joten parempi oli tehdä jotain muuta kun vadelma-valkosuklaatuorejuustokakkua.

Pohja 26 x 26 cm neliövuokaan
300 g digestiveä tai muuta lempparikeksiä
150 g voita sulatettuna
Murusta keksit ja sulata voi joukkoon. Taputa seos vuoan pohjalle, johon on reunoihin laitettu leivinpaperia. Nosta jääkaappiin jähmettymään.

Täyte:
1,5 vaniljatankoa
1,5 dl kuohukermaa
7 liivatetta
500 g tuorejuustoa
150 g creme france
2,5 dl sokeria
4 dl kermaa
Kaada kuohukerma kattilaan ja leikkaa vaniljatangot auki ja kaavi siemenet joukkoon. Laita tangot myös mukaan kuohukermaan. Kiehauta kerma ja jätä se hetkeksi vetäytymään. Laita liivatteet likoamaan tässä vaiheessa. Noin 5 minuutin jälkeen nouki vaniljatangot pois ja kiehauta kerma uudestaan. Lisää nyt liivatteet joukkoon ja jätä seos viilentymään.

Vatkaa tuorejuusto, creme france ja sokeri yhteen, niin että sokeri on sulannut joukkoon. Kaada liivate norona  tuorejuusto-seokseen. Vatkaa 4 dl kermaa vaahdoksi ja kääntele ne tuorejuusto-seokseen.

Kaada tuorejuustoseos keksimurujen päälle. Tasoita kulmista tarkasti, jos kyseessä on neliövuoka. Nosta jääkaappiin vetäytymään vähintään 4 tunniksi.

Kiille:
300 g vadelmapyrettä ilman siemeniä
1 dl vettä
5 liivatetta

Itse käytin vadelmapyrettä, mutta tässä voi myös tehdä vadelmista pyreen itse ja jatkaa sitä vadelmamehulla. Laimensin vadelmapyrettä vedellä. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Sulata liivatteet tilkassa vettä. Lorota hitaasti liivatteet vadelmapyreen joukkoon, tämä pitää tehdä hitaasti ettei liivate paakkuunnu! Kannattaa vielä varmuuden varaksi seos sihvilöidä. Kaada kiille kakun päälle ja nosta takaisin jähmettymään, vähintään tunniksi.

Exit mobile version