Pakkasessa oli pyörinyt vadelmamarjaseos ties kuinka kauan. Sain hyvän tekosyyn käyttää vadelman pois, kun työkaveri pyysi jotain herkkuja miesten iltaan. Omenapiirakka idea kääntyi vadelma-valkosuklaatuorejuustokakuksi.
Omasta mielestäni tämä kakku oli äärimmäisen mahtava yhdistelmä. Vadelman pieni kirpeys yhdistettynä täyteläiseen valkosuklaaseen. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan!
Murusta keksit ja sulata voi. Yhdistä ja taputtele vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata vesihauteessa valkosuklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa mascarpone ja tuorejuusto yhteen. Sekoita joukkoon suklaa, tomusokeri ja vaniljasokeri. Sulata liivate tilkkaan kuumaa vettä. Kaada norona tuorejuusto-valkosuklaaseokseen. Nostele kerma joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Sulata vadelmat mehuksi. Liota liivatteet. Sulata liivatteet tilkkaan vettä. Kaada ohuena nauhana vadelmamehun joukkoon. Laita joukkoon tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Sihvilöi tarpeen mukaan. Kaada lusikan avulla kakun päälle ja peitä vuoka kelmulla. Anna jähmettyä aamuun asti.
Koristele kakku esimerkiksi valkosuklaamurulla.