Site icon Tekila's Bakery

Uuden vuoden shampanja cupcaket

Olemme pääsääntöisesti viettäneet uutta vuotta kahdestaan miehen kanssa kotona. Tänä vuonna oli poikkeus ja meidät oli kutsuttu viettämään uutta vuotta ystäväpariskunnan luokse. Teimme ruoksi blinejä ihanilla täytteillä. Jälkiruokaan halusin yhdistä uuden vuoden suosituimman juoman, shampanjan. Shampanja toi cupcakeihin ihanan maun. Yllätyin positiivisesti, että shampanja todella maistui cupcakesta.

Uuden vuoden shampanja cupcaket

Ohje on alkujaan Pinterestistä vastaan tullut ja onkin alkuperäisesti amerikkalainen. Cupcakeista tulee todella tiiviin oloiset ja syömiseen on hyvä ottaa haarukka avuksi. Ilman testaamistakin uskaltaisin sanoa, että sokeria voi vähentää osan pois, sen verran makeita cupcakeista tuli.

Aineet cupcakeja varten
350 g jauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
150 g huoneenlämpöistä voita
300 g sokeria
2 dl shampanjaa
4 munanvalkuaista

Kuorrutus
220 g tomusokeria
225 g huoneenlämpöistä voita
200 g tuorejuustoa (vanilja tai maustamaton)
1/2 tl vanilja uutetta
2 rkl shampanjaa

Sokerikoriste
200 g sokeria
45 g maissisiirappia
45 g vettä

Ohjeet

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita muffinssipeltiin paperi. Muffinsseja tulee noin 12-16 kappaletta, riippuen miten isoja muffinsseja tehdään.

Yhdistä isossa kulhossa voi ja sokeri. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.

Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola yhteen. Sekoita vähän kerrallaan shampanjan kanssa muna-sokerivaahtoon.

Toisessa kupissa vatkaa valkuaiset vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita 1/3 osa valkuaisista muffinssitaikinaan. Kääntele loput joukkoon nuolijan avulla.

Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.

Ohje kuorrutteen tekoon:
Vatkaa sähkövatkaimella voi ja sokeri yhteen, niin että se on ilmavaa ja kermaista.Tämä kestää noin 2-5 minuuttia. Sekoita joukkoon tuorejuusto.  Laita joukkoon vanilja ja shampanja. Sekoita tasaiseksi muutaman minuutin ajan.

Pursota viilentyneiden muffinssien päälle.

Sokerikoristeen teko:
Laita lattialle sanomalehteä noin neliön kokoiselle alueelle. Nosta muutama laakea kulho lattialle odottamaan sokerin valmistumista.

Laita kattilaan sokeri, maissisiirappi ja vesi. Laita levy päälle ja anna lämmön nousta. Pyyhi samalla kattilan reunoilta kiteytyvä sokeri pois, ettei se tuo sokeriin pahaa makua.

Nosta lämpö 150 asteeseen. Laske sokerin lämpötila noin 100 asteeseen. Apuna voi käyttää tiskien pesuallasta jossa on kylmää vettä. Sokeri jäähtyy nopeasti.

Kun sokeri alkaa jäähtymään on sitä hankalampi sekoittaa kattilassa. Sokeri alkaa valumaan hitaammin lusikasta alaspäin. Ota kaksi haarukkaa ja pidä ne samassa kädessä. Dippaa haarukoita sokeriin ja heiluta valuvaa sokeria kulhojen ympärillä niin, että siitä alkaa muodostumaan seittiä kulhon ympärille. Jatka seitin tekoa niin kauan, miten paksun seittikasan haluat. Tein itse seittiä kahteen eri kulhoon.

Sokeri jäähtyy todella nopeasti kovaksi, joten seittiä voi tehdä usean kerroksen kulhoon.

Kattilan ja muut työkalut saa pestyä kuumalla, tarvittaessa kiehuvalla vedellä puhtaaksi. Fairyssä liotus auttaa myös.

Cupcakejen kokoaminen
Kun cupcakejen päälle on pursotettu kuorrute, nosta sokerikiposta seittiä muffinssien päälle. Seitti hajoaa helposti, joten irrota siitä varovasti sopivan kokoisia palasia koristeeksi.

Exit mobile version