Kakkupohjat
- Sokerikakkupohja
- Kaakaoinen sokerikakkupohja
- Maustettu sokerikakkupohja (esim lime, sitruuna)
- Täyteläinen suklaakakkupohja
- Sacherkakkupohja
- Red Velvet kakkupohja
- Porkkanakakku
- Banaanikakkupohja
- Gluteeniton kakkupohja
- Munaton kakkupohja
- Marenkipohja*
Kannattaa myös kysellä muita kakkupohjavaihtoehtoja.
* Marenkipohjainen kakku pitää noutaa heti valmistamisen jälkeen, eikä kakkua voi sokerikuorruttaa.
Täytteet
Täytevaihtoehtoja on monenlaisia. Vain taivas on rajana. Yleensä toivonkin, että tilaaja kertoo vähän mieltymyksistään, joista voidaan sitten yhdessä suunnitella sopiva täyte.
Suosikkitäytteitä ovat mm:
- Marjapohjaiset mousset (esim. vadelma, mustikka, mansikka, mustaherukka, lakka) Sekaan voidaan myös laittaa muita herkkuja, esimerkiksi suklaata tai toisen marjan sattumia.)
- Suklaamousset (valko-, maito-, tumma tai joku erikoissuklaa. Makuja voidaan korostaa likööreillä)
- Hedelmämousset (esim. mango, appelsiini, omena, passionhedelmä)
- Sitruuna tai limemousse
- Vaniljamousse (Saatavilla joko täyteläisenä tai vähän kevyempänä versiona) Vaniljamoussen seuraksi sopivat erittäin hyvin erilaiset hillot ja mameladit
- Baileys tai muu likööripohjainen mousse
- Kinuskimousse
- Maustetut kermavaahdot tai rahkat
- Hillopohjaiset täytteet, myös itsetehdyllä hillolla.
Täytteitä voi myös yhdistellä, jos kakku on isompi. Esimerkiksi tumma suklaa ja appelsiini sopivat mahtavasti yhteen!
Kuorrute
Kuorrute voi olla perinteinen kermakuorrute tai sokerimassapohjainen. Massoja on erimakuisia, joilla voidaan tuoda esille kakun täytteitäkin.
Koristeet
Koristeet teen pääsääntöisesti sokerimassalla. Tarvittaessa myös erikoismassoilla, jotka eivät kuitenkaan ole niin maittavan makuisia.
Sivun oikeassa reunasta saat auki gallerioita aihealueiden ympäriltä, sieltä näet tarkemmin kuvia kakuista. Blogin puolelta myös löydät lisää kuvia.