Juustokakuista löytyy myös blogini puolelta kuvia ja tarinoita kakkujen takaa. Juusto- ja tuorejuustokakut löytyvät saman linkin takaa. Hyydykekakut ovat taas omana kategorianaan.
Juustokakun ja hyydykekakun pohja voi olla monelainen. Useimmiten pohja on tehty kekseistä, kakkupohjasta tai muropohjasta.
Juustokakut voivat olla lähes mitä tahansa…
Pohjavaihtoehtoja
- Digestive-keksi, kaurakeksi, piparkakku tai muu lempparikeksi.
- Oreo keksipohja
- Kakkupohja (esim. suklainen, sokerikakku)
- Pähkinäinen pohja
Täyte-esimerkkejä
- Vaniljapohjainen, jonka päälle kiille (passion, vadelma, mustikka…)
- Likööripohjainen (Baileys on suosittu, mutta esimerkiksi myös kissanminttu ja kahvi ovat hyviä)
- Marjapohjainen (mansikka, mustikka, vadelma, mitä vain…)
- Hedelmäinen (mango, banaani, appelsiini…)
- Suklainen (After Eight, Daim, maitosuklaa, valkosuklaa tai joku muu lempisuklaa?)
Juustokakut tehdään pääsääntöisesti pyöreisiin vuokiin. Halkaisijaltaan 18 cm – 26 cm. Siitä suuremmat kakut ovat järkevämpi tehdä suorakaiteenmuotoisiksi, jotta palasen leikkaaminen on helpompaa.
Alla näet muutamia juusto- ja hyydykekakkuvaihtoehtoja.