Triplasuklaamoussekakku sulattaa paatuneimmankin suklaaholistin makuhermot. Suklaata kolmessa eri kerroksessa, aluksi brownie suklaapohja. Päälle maitosuklaamoussea ja vielä kruununa valkosuklaamousse. Näiden jälkeen päälle pursotettava kerma on mukavan kevyen makuinen lisä. Kakun voi tehdä esimerkiksi tulevaa isänpäivää ajatellen isänpäivätarjottavaksi.
Triplasuklaamoussekakku on nimensä mukainena aikamoinen suklaaholistin lempikakku. Tämä kakku vaati aluksi muutaman teon, että sain mittasuhteet kuntoon. Vaikka aineita kakkuun ei montaa ole, mutta silti yksi harjoittelukierros oli tarpeen. Pohjan kanssa on vielä vähän hiomista, mutta kyllä tälläkin pohjalla saa suklaaholistin makuhermot tyydytettyä. Triplasuklaamoussekakkuun sain idean Pinterestistä. Sieltä saa ammennettua ideoita vähän jokaiseen asiaan, mutta reseptien kanssa kannattaa olla varovaisia. Pinterestin käyttäjät ovat ymmärtäneet, että se on aivan sama mitä on sisältöä jakaa palveluun, jos vain kuva on hieno. Reseptit ovat pääsääntöisesti Cake mix- pohjaisia ja täynnä erilaisia väriaineita. Löysin vähän aikaan sitten ihanan Napolitan moussekakun, jossa on mansikkakerros. Tässä reseptissä mansikkakerroksen väri ja maku tuli esanssipurkista.
Triplasuklaamoussekakku tehtiin alkujaan blini-illallisien jälkkäriksi. Tässä ohjeen mukana olevassa pohjassa on kehityskohteena se, että menee reunoista todella kovaksi jos pohja on liian kauan uunissa. Suosittelen kypsyttämään kakun vesihauteessa, jotta pohja pysyy pehmeänä myös reunoilta. Tämä nostaa paistoaikaa jonkun verran, joten huomioi se kakkua tehdessä.
Tämä kakku on gluteeniton, kunhan vain varmistat ettei käyttämissäsi suklaissa ole jauhojäämiä.
Triplasuklaamoussekakku
Triplasuklaamoussekakku voidaan tehdä 20-24 cm vuokaan. Resepti on alkujaan suunniteltu 24 cm vuokaan, mutta tahtoin tehdä siitä näyttävän kakun, niin laitoin ainekset 20 cm irtopohjavuokaan. Siihen ajateltuna kakku oli liian korkea, mutta siitä tuli kyllä näyttävä.
Lue resepti ja vinkit koristeluun ->
Triplasuklaamoussekakun koristelussa käytin itse pursotettua kermaa. Kerma oli tämän suklaapläjäyksen jäljiltä jopa kevyen makuista. Nopeasti jos haluat koristella kakun, sulata suklaata minigrip pussissa kuumassa vedessä, leikkaa reikä pussin alareunaan ja vedä viivoja kakun päälle. Tämän jälkeen jos haluat hifistellä, pursota sitten reunoille kermaa. Nomparellit, syötävät kakkukoristeet ja suklaat sopivat hyvin kakun koristeeksi. Koristelun voi myös suorittaa perheen pienimpien kanssa, jotta hekin pääsevät osallistumaan leivontaan.
Ainekset
- 250 g tummaa suklaata paloiteltuna
- 4 isoa huoneenlämpöistä munaa
- 130 g sokeria
- 1/4 tl suolaa
- 1 tl vanilja esanssia
- 220 g pehmeää voita
- 250 g maitosuklaata
- 1 dl kuohukermaa
- 2 dl vispikermaa
- 250g valkosuklaata pilkottuna
- 1 dl kuohukermaa
- 2 dl vispikermaa
- 2 pientä liivatelehteä
- 2 rkl kylmää vettä
Ohje
- Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele 20-24 cm irtopohjavuoan reuna öljyllä. Laita pohjalle leivinpaperi.
- Sulata suklaa vesihauteessa. Erottele keltuaiset valkuaisesta. Laita valkuaiset vatkauskulhoon ja vatkaa ne 1/3 osa sokerin kanssa lähestulkoon marengiksi. Sekoita loput sokerista, vanilja ja suola joukkoon ja vatkaa marenki valmiiksi niin, että valkuaisvaahto on kirkkaan valkoista, mutta vatkaimia nostettaessa huiput kaatuvat. Vaniljaesasnssi värjää marenkia todennäköisesti vähän, joten älä ihmettele. Marenki sopii sellaisenaankin.
- Sekoita voi suklaan joukkoon. Anna voin sulata rauhassa joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Tarvittaessa nosta hetkeksi takaisin vesihauteen päälle sulamaan. Sekoita joukkoon keltuaiset. Sekoita tasaiseksi. Lisää puolet marengista joukkoon ja sekoita hellästi tasaiseksi. Nostele loput valkuaisista joukkoon. Kääntele taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan. Paista pohjaa noin 20-25 miuuttia uunissa, niin että se on keskeltä kypsä. Voit kypsentää pohjan myös vesihautesssa, mutta kypsymisaika on tällöin pidempi.
- Anna kakkupohjan ekana jäähtyä vuoassaan huoneenlämpöiseksi sitten nosta se tunniksi jäkaappiin. Ota pohja jääkaapista, vedä veitsellä reunoista niin että kakkupohja irtoaa, nosta sen jälkeen pohja tarjoilulautaselle. Laita irtopohjavuoan reuna takaisin paikalleen, kakkupohjan ympärille ja laita tarvittaessa reunalle reunuskalvo, että moussekakusta tulee tasainen reunoiltaan.
- Lämmitä vesihauteessa 1 dl kuohukermaa. Kun kerma on lämmitän, sekoita joukkoon suklaa ja anna suklaan sulaa tasaiseksi. Tarvittaessa lämmitä seosta vesihauteessa. Nosta suklaa jäähtymään. Vatkaa vispikerma kevyeksi vaahdoksi, ei kovaksi. Sekoita 1 dl vispikermaa suklaavaahdon joukkoon. Nostele loput vispikermasta joukkoon, niin että mousse on tasaista. Kaada tummasuklaamousse kerros kakkupohjan päälle ja nosta kakku kylmään.
- Laita liivate likoamaan. Tee suklaa samanlailla mitä tummasuklaamousse, mutta ennen vispikerman sekoittamista joukkoon kaada joukkoon liivate joka on liotettu kuumaan veteen. Kaada liivate norona, muuten se paakkuuntuu valkosuklaan kanssa.
- Kun täyte on valmis, kaada se varovasti tummasuklaamoussen päälle, niin ettei kerrokset yhdisty. Anna kakun vetäytyä vähintään 4 tuntia jääkaapissa, mieluusti seuraavaan päivään asti
Jos tämä triplasuklaamoussekakku on liian tuhti vaihtoehto isänpäiväksi, tässä muutamia muita ideoita:
S’mores moussekakku
Gluteeniton amerikkalainen juustokakku
Samettinen New York Cheesecake
Omar-palat
Näyttää todella hienolta ja maistuu varmasti vähintäänkin yhtä hyvältä kuin näyttää:)
Oikeassa olet, maku oli vielä ihanampi mitä ulkonäkö 🙂
Voi pojat mikä herkkukakku, yksi pala mulle tai no laitetaan kaksi 😉
Voi pojat mikä herkkukakku, yksi pala mulle tai no laitetaan kaksi 😉
Nyt kuule tuli kamala suklaahimo tätä katsellessa…..
Kiitos, tämä on kyllä maittava kakku!
Se oli tarkoitus 🙂
Suklaamoussekakkua parempaa on vain triplasuklaamoussekakku. Tämä menee syntymäpäiväkakkulistalleni itsenäisyyspäivälle. katotaan kerkiänkö tehdä vai mennäänkö pakastemutakakulla….suklaa on tärkein!
Nam, näyttää ihanan suklaiselta! 🙂 Minä sain 10 vuotta sitten innostuksen leivontaan nimenomaan suklaamoussekakusta, resepti taisi olla Yhteishyvästä. Se oli niin hyvää, että se suorastaan räjäytti makumaailmani ja oli vaan pakko jatkaa leipomista, koska kaupan herkut ei maistunut enää miltään sen jälkeen. 🙂 Brownie-pohja vaikuttaa olevan mutakakkumainen, kun ei tule jauhoja ollenkaan. 🙂 Maku on varmasti pohjassa erittäin hyvä, ainakin, kun ainesosalistaa katsoo 😛
Näin se menee, mitä enemmän suklaata sitä parempi 🙂
Pohjassa on vain se, että se menee helposti kovaksi jos uuni on ärhäkkä. Vesihaude kyllä pelastaa tilanteen.
Ihanan näköinen kakku! Saisikos palan? 🙂 Tuo pohja näyttää niin mehukkaalta!
Pohja oli mehukas, mutta vaatii kärsivällisyyttä, jottei se mene kovaksi!
Hienonnäköinen noine eri kerroksineen!
Kiitos, jätin tarkoituksella vähän rosoisiksi kerrokset 🙂