Kesäsin kun ei saa syötyä mitään raskasta on pastat ja salaatit kovassa huudossa. Eilen kävin Hakaniemen torilla ostoksilla ja tuliaisiksi tuli mm. kirsikkatomaatteja ja basilikaa. Kaikki eivät kuluneet sen päivän ruokaan joten tänään ne sitten hyödynnettiin! On muuten isot basilikanlehdet torilta ostetussa basilikassa. Noin isoja hypermarketin yrttiosastolta saa hakea ja kauan! Makukin oli aivan eri. Normaalisti en basilikasta niin pidä, mutta nyt sitä tuskin huomasikaan pastassa.
Pasta kahdelle:
2 rkl oliiviöljyä
1 tl chilitahnaa
2 valkosipulinkynttä
200 g kirsikkatomaatteja
n 100 g basilikaa
suolaa
mustapippuria
pinjansiemeniä
pastaa
parmesan juustoa
Kuumenna oliiviöljy pannulla. Sekoita joukkoon murskattu valkosipuli ja chilitahna. Jätä hautumaan kannen alle. Keitä pasta ohjeen mukaan. Pilko tomaatit ja basilika. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Sekoita valutettu pasta tahnaan ja lämmitä pasta. Sekoita joukkoon tomaatit, basilika, pinjansiemenet ja mausteet. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Tarjoile parmesanjuuston kanssa.