Site icon Tekila's Bakery

Täyteläinen suklaakakku

Täyteläinen suklaakakku on alkujaan Linda Lomelinon taivaalliset täytekakut kirjasta. Olenkin kakun jo kertaalleen tehnyt Suklaakakkupäivänä, ja tällä kertaa kakku lähti samalle tilaajalle. Oli kuulemma viime kerralla niin hyvää, että sama kakku ehdottomasti tarvitaan nytkin.

Täyteläinen suklaakakku

Täyteläinen suklaakakku kannattaa tehdä kahden päivän aikana. Kakkupohjan voi myös pakastaa huoletta. Kakku onnistuu kyllä myös saman päivän aikana tehtävänä, mutta kakkupohjat ovat helpompi leikata päivän vetäytyneenä. Suklaakakku paranee vain vetäytyneenä, joten kakun voi tehdä huoletta esimerkiksi päivää etukäteen jääkaappiin vetäytymään.

Täyteläisen suklaakakun resepti ja kuvia ->

Reseptin voi tehdä kahteen 15 cm vuokaan, tällöin kakkupohjat saadaan leikattua kolmeen osaan, eli kakusta tulee korkea. Sama pohjan täyte riittää myös 18 cm vuokaan, tällöin kakusta ei tule hirveän korkea, mutta se on taas helpompi leikata ja siitä riittää vähän isommalle porukalle, kun kakkupalaset eivät ole niin korkeita.

Täyteläinen suklaakakku
3.5 starts (12 ratings)

Astia: 2x 15-18 cm vuokaan

Annoskoko: 10-12 palaa

Ainekset

    Pohja:
  • 75 g voita
  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 dl kaakaojauhoa
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 1/2 tl soodaa
  • 2 3/4 dl sokeria
  • 2 keskikokoista munaa
  • 2 1/4 dl maitoa
  • 1 1/2 dl vahvaa kuumaa kahvia
  • Kuorrute väliin ja päälle:
  • 200 g tummaa suklaata (70%)
  • 300 g huoneenlämpöistä voita
  • 3 1/2 – 4 dl tomusokeria
  • 1 dl kaakaojauhoa
  • 1 tl vaniljaesanssia
  • 4 rkl espressoa (muuta nestettä)

Ohje

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota tai laita leivinpaperit kahteen 15-18 cm vuokaan.
  2. Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
  3. Siivilöi jauhot, kaakaojauho, leivinjauhe ja sooda yhteen.
  4. Lisää muut aineet ja vatkaa pari minuuttia kunnes taikina on tasaista.
  5. Jaa taikina tasaisesti vuokiin ja paista noin 20-30 minuuttia.
  6. Anna jäähtyä vuoassa 15 minuuttia ennen kumoamista ritilälle
  7. Täytteen ja kuorrutteen teko:
  8. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  9. Vatkaa voi vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tomusokeri ja kaakaojauho vähän kerrallaan. Laita lopuksi joukkoon vanilja ja espresso.
  10. Vatkaa tasaiseksi kiiltäväksi kuorrutteeksi.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
4.5.2.11
https://www.tekila.fi/taytelainen-suklaakakku/

Täyteläisen suklaakakun voi koristella esimerkiksi ylimääräisellä kakkupohjalla, jos et ehdi napostella sitä loppuun kakkua tehdessä. Kakkupohjat kohoavat nimittäin sen verran korkeaksi, joten niistä jää yli koristeeksi. Kakun voi myös koristella esimerkiksi marjoilla, suklaanomparelleilla, pähkinöillä tai esimerkiksi syötävillä kukilla.

Exit mobile version