Site icon Tekila's Bakery

Syntisen hyvä suklaakakku, Nigella’s Devil’s Food Cake

Devil’s food cake on Nigellan Lawsonin yksi suosituimmista resepteistä. Nigella on englantilainen journalisti, joka on tunnettu omista ruokaohjelmistaan, kirjoistaan ja kolumneistaan. Hänen sivultaan löytää mahtavia reseptejä, jos tulee tilanteita että on vaikeauksia keksiä mitä tekisi. Kannattaa ehdottomasti tutustua Nigellan reseptivalikoimaan.

Pitkästä aikaa minulla oli intoa testailla jotain uutta! Tämä on ollut “to do” -listalla jo pidemmän tovin ja oikein harmittaa, miksi en ole tätä ennen tehnyt! Nyt kun ryhdistäydyin ja aloin tuumasta toimeen huomasin kakkua tehdessä jo, että tämä on nimensä mukaisesti devil’s food cake. Alkuperäinen ohje löytyy täältä!, linkki vie Nigella Lawsonin sivustolle. Devil’s food caken suklaakakkupohja on nopea tehdä, mutta enemmän aikaa menee täytteen ja kuorrutteen tekoon. Onneksi hyvää kannattaa odottaa, ainakin tässä tapauksessa.

Alunperin bongasin tämän kakun suomennetun reseptin Tarun Taikakakut blogista.

Nigella’s Devils food cake resepti

Tämä suklaakakku on erittäin tuhtia ja täyttävää. Kakusta tulee 20 cm vuoan mukaan aika pieni, mutta palaset kannattaa leikata pieninä. Sen verran täyteläinen suklaakkakku tämä on. Lisäähän sitä sitten saa leikattua, jos haluaa. Kakku säilyy jääkaapissa hyvin montakin päivää, jos sitä vahingossa jää tarjoiluastialle ylimääräisiä palasia. Suosittelen silti nostamaan annospalan huoneenlämpöön hetkeksi, jotta suklaa pehmenee. Kärsimättömät voivat myös käyttää kakkupalasen mikrossa nopeasti. Noin 20 sekunttia, niin kakku alkaa pehmenemään.

Lue resepti ->

Syntisen hyvä suklaakakku, Nigella's Devil's Food Cake
3 starts (12 ratings)

Astia: 10-15 palasta

Annoskoko: 20 cm vuoka

Ainekset

    Pohja:
  • 50 g tummaa kaakaojauhetta
  • 100 g muscovadosokeria
  • 250 ml kiehuvaa vettä
  • 125 g suolaamatonta huonenlämpöistä voita
  • 150 g hienosokeria
  • 225 g vehnäjauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl ruokasoodaa
  • 2 tl vanilijauutetta (tai vaniljasokeria)
  • 2 kananmunaa
  • Täyte ja kuorrute:
  • 125 ml vettä
  • 30 g muscovadosokeria
  • 175 g suolaamatonta voita
  • 300 g tummaa suklaata rouhittuna

Ohje

  1. Lämmitä normaali uuni 180 asteesee, kiertoilma 160 asteeseen.
  2. Voitele tai laita leivinpaperit kahteen 20 cm vuokaan. Keitä vesi ja laita kulhoon kaakaojauho ja muscovadosokeri. Kaada vesi näiden päälle, sekoita ja laita sivuun odottamaan. Vatkaa voi ja hienosokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voi-sokerivaahtoon muna ja vähän jauhoista, vatkaa hetken ja lisää sitten toinen muna ja loput jauhoista. Lisää taikinaan lopuksi lämmin kaakaoneste ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokiin ja paista noin 20-30 minuuttia. Kokeile tikulla kypsyys, ennen uunista ulos nostoa.
  3. Aloita heti kuorrutteen teko (tai tee se etukäteen). Laita pannuun vesi, voi ja sokeri, kun voi on sulanut ja seos kiehahtaa ota se heti levyltä pois ja lisää rouhittu suklaa. Heiluttele pannua niin että suklaa peittyy nesteeseen ja anna sen olla rauhassa minuutti, suklaa pehmenee, nyt voit varovasti sekoitella kuorrutetta. Jätä pannu jäähtymään huoneenlämpöön ja sekoittele varovasti usein, sopiva koostumus tulee noin 1-1,5 tunnissa. Kun kuorrute on tarpeeksi vahvaa sen voi levittää kakun päälle. Laita 1/3 kakkupohjien väliin ja loput kakun päälle.
  4. Tarpeeksi vahva koostumus on silloin kun vedät lastalla suklaakuorrutteessa ja se vähän vielä liikkuu, mutta ei suuremmin valu. Varsinkin jos kakkupohjat ovat vielä vähän lämpimiä, tämä on hyvä kohta levittää täyte. Jos taas kakupohjat ovat esimerkiksi jääkaappikylmiä, täytteen on hyvä olla vähän juoksevampaa.
  5. Nosta kakku tarvittaessa välillä jääkaappiin jäähtymään, ja jatka sitten kuorrutteen levittämistä.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
4.5.2.11
https://www.tekila.fi/suklaakakku-nigellas-devils-food-cake/

Jos tämän reseptin jälkeen jäi vielä suklaahammasta kolottamaan, kokeile näitä reseptejä:

Lue resepti: Täyteläinen Suklaakakku
Lue resepti: Suklaaholistin suklaakakku
Lue reseptiViljaton, maidoton suklaakakku
Lue reseptiOreo moussekakku

Exit mobile version