Makuja kotoa blogissa oltiin testattu suvun suosikkivoileipäkakkua onnistuneesti. Kuulemma oli hänen suvun lemppari voileipäkakku. Ei tuonut päänvaivaa miettiessa miten teen voileipäkakun, kun tuli pyyntö tehdä pääsiäiseksi! Itse en tätä pääse herkuttelemaan, mutta toivottaan että tämä on saaja suvunkin suosikkivoileipäkakku!
Alkuperäinen resepti löytyy täältä.
Pohja 24 cm vuokaan:
1 Real paketti (olisikohan noin 400 g)
70 g voita
3 rkl maitoa
Murusta realit ja sulata voi. Sekoita maito sulanneeseen voihin ja kaada leipämurun joukkoon. Taputtele puolet murusista leivinpaperilla vuorattun irtopohjavuoan pohjalle.
Täyte:
350 g kinkkua
50 g kevätsipulia
200 g yrttituorejuustoa
200 g ranskankermaa
0,5 dl ruohosipulia
pippureita
suolaa6 liivatetta
2 dl kermaa
2-3 suolakurkkua
Hienonna tehosekoittimella kinkku ja sipulit. Sekoita ranskankerma, tuorejuusto ja kinkkuseos yhteen tasaiseksi massaksi. Sekoita joukkoon ruohosipuli, pippurit ja suola. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Liota liivatteet tippaan nestettä. Kaada norona kinkkuseokseen. Kääntele vatkattu kerma joukkoon.
Kokoaminen:
Asettele puolet suolakurkuista pohjan päälle. Kaada puolet täytteestä pohjan päälle. Kaada loput leipäpalaset kinkkumoussen päälle. Asettele loput suolakurkuista päälle. Kaada loput kinkkumoussesta vuokaan. Jätä hyytymään yön yli.
Koristeet:
Pilko tomaattia, paprikaa ja suolakurkkua päälle palasiksi. Koristele lopuksi persiljalla.
Omat kommentit:
Jotenkin minulla on tunne, että tästä voikkarista tulee hyvä! Maistamaan en pääse, mutta mousse on mahtavaa ja henkilökohtaisesti en pidä sen suuremmin perinteisistä voikkareista. Murustettu Real-leipä on jo sellaisenaan mahtavaa! Tämä savulohesta tehtynä….mmmmh. Pakko päästä testaamaan!
Hieno 🙂
Kiitoksia!