Instagramista tekilab nimimerkkiä seuraamalla, eli minua, olet varmaan nähnyt useat kuvat susheista. Facebookin muistot kertoivat, että kaksi vuotta sitten pohdin kovasti miten en sisäistä sushien hienoutta. Olivat OK, mutta en vain tajunnut mikä niissä oli se koukuttava juttu. No nyt tiedän! En sitä sanallisesti ehkä vieläkään osaa kertoa, mutta minulle avain onneen oli hyvä soija.
Olen käynyt ennenkin Rajalan Kokkaa & Kuvaa kurssilla, mutta nyt sanoin ääneen siskolleni, että olisi kiva mennä sushikurssille ja siinä samalla kerrata taas ruokavalokuvauksen perusperiaatteet. En arvellut hänen haluavan lähteä mukaan, mutta mitä vielä halusihan hän. No ei auttanut kun tilata liput kurssille.
Kokkaa ja Kuvaa sushikurssi
Sushikurssin alussa joimme yrttiteen ja samalla Tomi Laurila ja Timo Ripatti esittelivät itsensä. Tomin avulla opimme tekemään susheja ja Timon avulla taas valokuvaamaan. Kuulimme todella paljon yksityiskohtia ja tietoa sushien syönnin etiketistä, mikä oli minulle aivan tuntematon asia. Tottakai jotain järjelläkin pystyi päättelemään, mutta paljon tuli sellaisia asioita esille mitkä on hyvä pitää mielessä jos tarkoitus on syödä susheja esimerkiksi aasiassa.
Alun jälkeen pääsimme tutustumaan raaka-aineisiin ja itse tekoon
Lue lisää ->
Maki sushi raaka-aineet
Teimme susheja E. Erikssonin elämyskeittiössä ja kuulimme, että E. Erikssonin tiloissa tehdään susheja hurjat määrät per yö että ostajilla on varmasti tuoreita susheja seuraavana päivänä saatavilla. Kävimme ohjeissa läpi sushiriisin keittämisen, mutta tällä kertaa emme keittäneet itse riisiä, jotta meillä oli tarpeeksi aikaa tehdä itse susheja.
Maki sushin tekoon tarvitaan bambualusta ja sen päälle laitetaan merilevälevy kiiltävä puoli alaspäin. Sushiriisiä tarvitaan 160 grammaa. Kostuta kädet ja painele sushriisi merilevälevyn päälle tasaisesti. Varo rikkomasta merilevälevyä.
Aseta riisin päälle toiseen reunaan 2-3 täytettä. Tässä kuvassa täytteenä on noin 2 minuuttia sokerissa keitettyä porkkanaa ja paprikaa. Alla muistaaksei savulohimoussea.
Nigiri sushien teko
Nigiri sushien tekoon tarvitaan lohifileestä parhaat palat. Muut rippeet kannattaa säästää esimerkiksi maki rulliin, tai vaikkapa ihan lohikeittoon.
Nigiri susheja varten tarvitaan 25 gramman riisipallo, joka painetaan kämmentä / sorminiveliä vasten suorakaiteenmuotoiseksi
Kun nigiri sushi on muotoiltu, laita päälle wasabia ja tämän jälkeen kalan, munan tai vaikka tofun palanen.
Mustekala kannattaa kiinnittää merilevän palasella, jotta pysyy menossa mukana.
Kurssin lopuksi
Kurssin lopuksi pääsimme syömään sushia. Sushia oli noin 25 per kurssilainen, joten nälkä tämän reissun jälkeen ei jäänyt.
Jälkiruoaksi söimme piirakkapohjan päälle koottua vaniljakastiketta ja omenakompottia, mikä oli hyvää mutta harmikseni tämä sama jälkiruoka oli viime kurssillakin tarjolla.