Suklaaholistin suklaakakku tyydyttää suklaahimon, ainakin hetkellisesti. Suklaakakun resepti on alkujaan Missisippi mudslide cake nimellä, mutta nimi on sen verran tuntematon suomessa, joten suomensin kakun sen mukaan mitä se minun mielestäni on. Tämä kakku on sopivan suklainen, ei liian. Sopiva sillä lailla, että mielellään yhden palasen ottaa lisääkin.
Suklaaholistin suklaakakku sai täytteeseen Dooleys liköörillä maustettua kermaa, suklaa ganachea ja Oreo keksejä. Oreo keksit sopivat kaikkeen lisukkeeksi. Oreo keksit pehmenivät ihanasti kakun välissä.
Suklaaholistin suklaakakun pohja on vähän browniemainen, mutta ei jää niin pehmeäksi. Eli pohja on helppo halkaista halutun kokoisiksi palasiksi. Pohja toimii myös täytekakun pohjana.
Suklaaholistin suklaakakku
Suklaakakun resepti ->
Suklaakakusta riittää noin 12-15 hengelle. Kakku on parhaimmillaan kun sen kokoaa ja antaa vetäytyä jääkaapissa noin tunnin verran. Näin Oreo keksit ehtivät pehmentyä kermassa.
Säilytä suklaakakku jääkaapissa, se on parhaimmillaan viileänä. Kakku säilyy jääkaapissa noin 2-3 päivää. Peitä kakku esimerkiksi muovikuvulla, ettei kermaan tartu jääkaapista tuoksuja.
Ainekset
- * 300 g sokeri
- * 3 isoa munaa
- * 250 g kuumaa vettä
- * 60 g kaakaota
- * 1 tl kahvijauhetta
- * 1 tl suolaa
- * 320 g vehnäjauhoja
- * 2 tl soodaa
- * 1 tl leivinjauhetta
- * 150 g öljyä
- * 245 g piimää, huoneenlämpöistä
- * 1 rkl vaniljaa
- * 600 g vispikermaa
- * 64 g tomusokeria
- * 4 rkl Baileystä / Dooleystä
- * 1/2 tl maissitärkkelys
- * 100 g tummaa suklaata
- * 100 g kuohukermaa
- * Oreo keksejä
Ohje
- Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa kaksi tai kolme 22 cm vuokaa leivinpaperilla. Kahdesta tulee vähän paksummat kerrokset, kolmesta ohkaisemmat.
- Nosta piimä huoneenlämpöön ennen kakun tekemistä. Voit tarvittaessa vähän lämmittää piimää ennen sen käyttöä.
- Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
- Yhdistä kuuma vesi, kaakaojauho, kahvijauhe ja suola. Sekoita muna-sokerivaahtoon.
- Vatkaa hitaalla teholla joukkoon kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää öljy, piimä ja vaniljaextra joukkoon. Ota reunoilta taikinat mukaan taikinaan. Älä ylivatkaa, sekoita vain tasaiseksi taikina ja lopeta vatkaaminen.
- Paista pohjia 22-25 minuuttia, tai kunnes tikku on puhdas.
- Anna vetäytyä vuoassa 10 minuuttia ennen ritilälle kumoamista.
- Anna vetäytyä huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaapissa kylmäksi.
- Vatkaa kylmä kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon sokeri, likööri ja maissitärkkelys. Kun kaikki on sekoitettu vatkaa tasaiseksi ja niin että kerma on hyvin vatkautunut ja pysyy muodossaan.
- Pidä kerma kylmässä sen aikaa kun teet muita valmisteluita kakkua varten.
- Laita kattilaan vettä ja nosta vesihaude kulho päälle. Lämmitä kerma ja sekoita joukkoon suklaa. Sekoita tasaiseksi. Kun suklaa on täysin sulanut nosta kulho pois vesihauteen päältä. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia jääkaapissa ennen käyttöä.