Site icon Tekila's Bakery

Suklaa-appelsiiniwhoopiet

Uusimmassa leivontalehdessä oli ohje Whoopien tekemiseen. Mahtavan makuisia tuli vaikka unohdin kokonaan taikinasta maidon! Tätä kirjoittaessa tajusin vasta mokani. Näimmä taikina ei edes kostuketta tarvinnut, maku on mitä parhain ja sai helpommin muotoiltua keksejä, kun takina oli kuivempaa.

Keksitaikina:
100 g voita
1 1/4 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl suolaa
1 1/2 dl maitoa
Täyte:
100 g valkosuklaata
300 g Philadelphia juustoa
1 1/2 dl appelsiinin kuorta
Koristeluun:
Strösseleitä

Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. Vatkaa sokeri ja huoneen lämpöinen voi vaahdoksi. Lisää muna joukkoon ja vatkaa se kunnolla sekaisin. Sekoita joukkoon sihdattu jauho, leivinjauhe, kaakao, suola ja maito. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja muotoile taikinasta keksejä. Joko tekemällä taikinasta tangon ja leikaamalla noin 1-1,5 cm paksuisia kiekkoja tai painelemalla taikinasta käsin samankoikoisia nappuloita. Taikinasta tulee 30 keksiä, joten ne ei mahdu yhteen pellilliseen. Paista keksejä noin 10 minuuttia ja nosta jäähtymään.

Sulata suklaa ja anna hetki jäähtyä. Sekoita suklaa, juusto ja appelsiinin kuori hienoksi täytteeksi. Lisää tarvittaessa appelsiini-uutetta korostamaan makua. Levitä taikinaa keksin päälle, laita toinen kanneksi. Pyörittele keksin reunus strösseleissä.

Exit mobile version