kategoriassa Foodlover

Harvinaista! Minulta allergikoille sopivia leivonnaisia! Resepti on Leivotaan lehdestä. Näin reseptin myös ennen Leivotaan lehteä Marian pienessä leipomossa ja heti heräsi mielenkiinto testata! Maidottomaksi tämä tuli sen takia, että olin viime viikolla Alpron ja blogiringin yhteisessä tilaisuudessa jossa esiteltiin maidottomia tuotteita. Tilaisuus oli erittäin kiva minulle, koska en suuremmin allergioita ole ottanut huomioon leivonnaisissa kun ei ole ollut tarvetta.

stout4

Kakku:
10-14 palasta

1 1/2 dl kaakaojauhetta
5 dl vehnäjauhoja
3 1/2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 1/2 tl soodaa
2 1/2 dl Stout-olutta
200 g margariinia
1 dl Alpron soijajugurttia1 rkl väkiviinietikkaa

Kuorrute:
2 dl Alpron vispikermaa
tomusokeria

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa 22 cm vuokainen irtopohjavuoka leivinpaperilla ja jauhota reunat.

Sekoita kulhossa kaakao, jauhot, sokeri, suola ja sooda. Kaada kattilaan olut ja lisää joukkoon kuutioitu margariini. Sekoita kunnes margariini on sulannut.

Sekoita kuivien aineiden joukkoon väkiviinietikka ja jugurtti. Kaada taikinaan lämmin olutseos. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua noin 50 minuuttia. Testaa kypsyyttä tikulla. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja nosta sitten ritilälle.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tomusokeria. Koristele kakku!

Omat kommentit:
Minulle oli kerrottu että Stout olut on pahaa. No eikä ole! Hyvää se on! Oletin että olisi vahvempaa mitä oli. Odotan innolla kakun maistamista! Äsken kuvaetessa se vielä höyrysi sisältä, vaikka oli pari tuntia jäähtynyt jo ritilällä. Taitaa olla aika tuhtia kakkua! Laitoin itse epähuomioissa liian vähän kaakaojauhoja, toivottavasti ei tunnu maussa.

blogirinki_logo_200px

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä