SLY paketissa oli erilaisia ohjeita ja valitsin sieltä lemppari ruokani lohikeiton. Hassua kyllä, en ole tehnyt koskaan lohikeittoa kotona mutta se on lemppari ruokiani. Ehkä en ole halunnut pilata lempiruokaani, jos en osaisi tehdä siitä niin hyvää kotona? maistuvaa keittoa tuli! Ensikerralla lohen laitan graavattuna, tulee vähän makua lisää.
Keitosta riittää 4 – 6 hengelle
5 – 8 perunaa
1 sipuli
5- 10 valkopippuria
1 laakerinlehti
1 rkl voita
1 l kalalientä
500 g lohta
2 dl kuohukermaa
tilliä
Laita kalaliemi kiehumaan (tai vaihtoehtoisesti vesi ja kalafondi) Kuori ja kuutioi perunat. Pilko sipuli. Kuullota pannulla muutaman minuutin sipulit, valkopippurit, perunat ja mausteet. Kaada kattilaan kalaliemen seuraksi ja keitä perunat lähes kypsiksi. Leikkaa lohi kuutioksi ja kaada keittoon. Keitä kunnes kala on kypsää (noin 3-5 minuuttia max) Lisää kerma ja lämmitä kiehuvaksi, älä kuitenkaan keitä enää. Tarjoa keitto ruisleivän kanssa.
Näyttääpä herkulliselta! Kalakeitto on kyllä todella hyvää! Elämäni parasta lohikeittoa sain viime kesänä Sevettijärvellä. Sen maku on jäänyt mieleen…!
Oliko siinä jotain poikkeavaa ainesta? Vai vaan täydessa harmoniassa olevat lohi, sipuli, peruna, mausteet ja kerma?
JOskus parhaimman keiton saa kun ensin keittää kalaliemeksi lohen ruodon yms. JOs siis ostaa kokonaisen lohen..JOskus oon ite huomannut että kun laitat ripauksen suolaa lisää lautaselle niin maku on heti parempi. Oon tehnyt keittoa ihan pakastelohi kuutioistakin ja perunasipulista joten..;D
Gourmet suola kyllä teki keittoon ihmeitä! Ihana saada suuhun pieniä suolahippuja 🙂
Itse tykkään itsetehdystä lohikeitosta mut miehel tullut trauma armeijassa (pakki hais kalakeitolle monta kuukautta ja silti siitä piti muuta ruokaa syödä) joten meillä ei kalakeittoa tehdä 😀
Meilläkin mies ahdistuu kalasta ruokana, mutta sitkeästi ollaan vähän kerrallaan opeteltu uutta 🙂 Kuulemma ne ruodot on pahoja. Nooh, syödään isoruotosia kaloja niin ne saa 99,9% noukittua jo etukäteen pois 🙂