Sitruunamousse täytekakkuun tuo kivan kirpeyden ja hapokkuuden normalaalisti makeaan täytekakkuun. Sitruunamoussen kanssa sopii esimerkiksi makeat mansikat tai muut marjat. Toinen makea moussekin sopii kyllä kakun kanssa, esimerkiksi valkosuklaa-mangomousse, valkosuklaamousse, vaniljamousse tai joku muu mousse.
Sitruunamousse
Tein sitruunamoussen alkujaan tämän nopean sitruunapiirakan pohjalta.
Sitruunamousse
Ainekset
- 2-3 sitruunan mehu ja kuori
- 3 rkl maissitärkkelystä
- 2 dl sokeria
- 3 munankeltuaista
- 2 dl maitoa
- 2 liivatetta
- 200 g sitruuna tuorejuustoa
- 4 dl vispikermaa
Ohje
- Laita liivatteet likoamaan kylmään vetään.
- Sekoita sitruunan mehut, kuoret, sokeri, munankeltuaiset, maissitärkkelys ja maito paksupohjaiseen kattilaan. Lämmitä aineita liedellä keskilämmöllä. Kun keltuaiset alkavat lämpenemään kiisseli alkaa hyytymään. Nosta kattila pois liedeltä ja kaada kylmään vatkaus kulhoon.
- Sekoita joukkoon liivatelehdet.
- Sekoita tuorejuusto joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.
- Vatkaa toisessa kulmassa vispikerma löysäksi vaahdoksi.
- Sekoita vispikerma joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
https://www.tekila.fi/sitruunamousse-taytekakkuun/
Kokeilin tänään ehkä vähän kiireessä sirtuunamoussea kakun väliin ja tyhmänä seurasin vain sanallista teko-ohjetta… sieltä siis puuttuu täysin sen maissitärkkelys ja lopussa huomasin että sehän on vielä pöydällä ?
Todentotta se uupui ohjeesta. Se kuuluisi kaikkien muiden aineiden joukkoon kattilaan. Korjasin ohjeen!