New York cheesecake on tuttu kakku useimmalle ja pääsääntöisesti se maistuu aina hyvältä, oli resepti minkälainen. Yleensä resepteissä vaihtuu kananmunien määrä ja nesteenä käytetään Creme Francea, smetanaa, maitoa tai jotain muuta vastaavaa. Eniten minua on ahdistanut New York Cheesecakessa, että sen pinta joko halkeilee tai ainakin painuu kasaan. Makuun tämä ei suuremmin vaikuta, mutta nyt kun maistoin täyteläistä, samettista ja vain noin muutenkin aivan parhainta New York cheesecakea tajuan että olen vain tyytynyt keskinkertaiseen ennen tätä.
Samettinen, täyteläinen, täydellisin New York Cheesecake
New York cheesecakea tehdessä kaikkien ainesosien pitää olla huoneenlämpöisiä. Myöskään vatkauksen ajassa ei kannata pihtailla. On erittäin oleellista että sokeri sulaa tuorejuuston joukkoon, eikä jää kiteiseksi.
Resepti, kuvia ja vinkkejä ->
Ainekset
- 32 g vehnäjauhoja
- 1/2 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 2 isoa munaa eroteltuna
- 50 g sokeria
- 3/4 tl vaniljauutetta
- 2 rkl suolatonta voita, sulatettu
- 1/4 tl viinikiveä (ei välttämätön)
- 750 g Philadelphia-juustoa (rasvaista)
- 330 g kupillista sokeria
- 3 rkl maissitärkkelystä
- 1 rkl puhdas vanilja uutetta
- 2 isoa kananmunaa, tarvittaessa 3 pienempää
- 165 g kuohukermaa
Ohje
- Kuumenna uuni 175°C. Laita 20 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
- Yhdistä kulhossa, jauhot, leivinjauhe ja suola.
- Erottele keltuaiset valkuaisesta erillisiin kulhoihin.
- Vatkaa isossa kulhossa keltuaisten rakenne rikki sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon hitaasti 2 rkl sokeria ja vatkaa vaaleaksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon jauhoseos, älä ylivatkaa.
- Sekoita joukkoon voisula.
- Toisessa kulhossa vatkaa valkuaiset vaaleaksi vaahdoksi viinikiven kanssa. Lisää vähitellen loput sokerista joukkoon. Vatkaa vaalea vaahto kiiltäväksi marengiksi.
- Sekoita kolmasosa taikinaan ja kääntele loput lastalla joukkoon.
- Paista pohjaa uunissa niin että se on kultaisen värinen. Tarkista että pohja on kypsä, ettei märkä enää. Paistoaika noin 10 minuuttia. Kosketa pohjaa sormella, jos se ponnahtaa aavistuksen takaisinpäin on pohja valmis.
- Anna pohjan jäähtyä vuoassa ja nosta sitten ritilän päälle jäähtymään juustokakun teon ajaksi.
- Kuumenna uuni 175 ° C. Laita juuri tehty kakkupohja irtopohjavuoan pohjalle. Kääntele vuoan ympärille foliota.
- Vatkaa yleiskoneen lapavatkaimella 1 paketti tuorejuustoa, 128 g sokeria ja maissitärkkelys yhteen noin 3 minuutin ajan. Kaavi reunoilta täyte mukaan tarvittaessa.
- Sekoita sen jälkeen joukkoon loput tuorejuustosta osa kerrallaan. Vatkaa tasaiseksi ja ota tarvittaessa reunoilta taikinaa mukaan. Nosta sekoittimen nopeus keskitasolle. V
- atkaa joukkoon loput sokerista ja vanilja.
- Sekoita joukkoon munat yksitellen hyvin sekoittaen.
- Sekoita kerma joukkoon niin että on juuri sekoittunut. Älä ylivatkaa täytettä.
- Kaada täyte kakkupohjan päälle. Nosta kakkupohja isomman irtopohjavuoan sisälle, kaada uloimman vuoan sisälle vettä, niin että saat kakun vesihauteeseen.
- Paista kakkua niin että reunat ovat kevyen kullanruskeita ja keskusta löysää, vähän heiluvaa. Ajallisesti tämä vie noin 60 - 75 minuuttia. Jos kakku on pehmeä reunoilta, jatka hetki vielä paistoaikaa.
- Nosta kakku pois vesihauteesta, siirrä ritilälle ja anna jäähtyä 2 tunnin ajan. Nosta kakku vuoassa jääkaappiin ja anna vetäytyä yön yli.
Uunista juustokakkua ottaessa jännitin kovin, että oliko kakku normaaliin tapaan kuopalla keskeltä. Ei ollut! Vielä innostuneempi olin, kun seuraavana päivänä kakku näytti tältä vuoasta otettaessa. Ihanan karamelisoinut, ruskeahko pinta.Täydellistä.
New York cheesecake on parhaimmillaan seuraavana päivänä, mutta sen maku syvenee vielä seuraavanakin päivänä. Minun makuuni kakku on parhaimmillaan kaksi päivää vanhana. Yleensä kakku tarjoillaan esimerkiksi vadelmamelban kanssa, mutta tämä kakku ei minun mielestäni vaadi mitään seuraksi.