Site icon Tekila's Bakery

Sacherkakkupohja

Pohja: (20 cm vuokaan)

120 g tummaa suklaata
120 g voita
ripaus suolaa
42 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
5 keltuaista
5 valkuaista
182 g sokeria
120 g jauhoja

Sulata suklaa ja jätä jäähtymään. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri, vaniljasokeri, suola ja suklaa vaahdoksi. Sekoita keltuaiset yksitellen joukkoon, vatkaa jokaisen keltuaisen välillä hyvin. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi, ei marengiksi asti. Yhdistä suklaa vaahto valkuaisvaahtoon nostellen. Sihtaa jauhot joukkoon ja sekoita tasaiseksi, vältä vatkaamista. Kaada taikina vuokaan, jonka reunoja on korotettu leivinpaperilla. Kaavi taikinaa keskeltä pois reunoille, niin että keskelle jää syvänne. Paista 180 asteessa noin 45 minuuttia, riippuen uunista. Tarkasta kypsyyttä välillä. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa. Kumoa sen jälkeen se ritilälle jäähtymään.

Suklaakakkupohja on hyvä antaa vetäytyä yö jääkaapissa, sitä on helpompi siten leikata.

Exit mobile version