Joulun alusviikolla tein sacherkakun ja sitä kehuttiin hyväksi kakuksi. Tein sitten kotiin oman sacherkakun ja toinen piti lähteä kyläilyreissulle mukaan.
Tästä taikinasta riittää 15 cm ja 18 cm vuokiin tai sitten yhteen 22-24 cm vuokaan
Pohja:
75 g siivilöityä tummaa kaakaojauhetta
2,25 dl kiehuvaa vettä
187 g pehmeää voita
300 g sokeria
3 kevyesti vatkattua munaa
1,5 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
247 g siivilöityä jauhoja
2,25 tl leivinjauhetta
Vatkaa keihuva vesi ja kaakaojauhe yhteen. Anna jäähtyä huoneen lämpöiseksi. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vähitellen munat ja vanilja. Sekoita joukkoon kaakaoseos ja suola. Sihvilöi jauhot erilliseen kuppiin ja sekoita leivinjauhe yhteen. Kaada kolmessa osassa taikinaan ja nostele tasaiseksi.
Kaavi taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista 180 asteessa 35-40 minuuttia, kunnes tikkuun ei enää tartu kakkutaikinaa. Anna jäähtyä hetken vuoassa ja kumoa sen jälkeen ritilälle. Anna pohjan vetäytyä vuorokausi jääkaapissa.
Leikkaa pohja 2-4 osaan riippuen miten paksu pohja on. Levitä kerroksien väliin aprikoosihilloa. Nosta takaisin jääkaappiin vetäytymään. Kun on kuorrutuksen aika, sulata kattilassa aprikoosihilloa noin 100-150 grammaa ja aprikoteeraa suklaakku tämän avulla useaan otteeseen, kunnes kakku on kauttaaltaan tasainen.
Kuorrute:
130 g tummaa suklaata
1-2 rkl voita
noin 0,5 dl kermaa
Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita joukkoon voi ja kerma. Sekoita tasaiseksi ja nosta jäähtymään. Kopauta suklaakuppia aina välillä pöytään, jotta pahimmat ilmakuplat katoavat. Anna seoksen jäähytyä noin 40-45 asteiseksi. Kaada kakun päälle ja tasoita veitsellä. Koristele oman maun mukaan.
Omat kommentit:
Kuorrute on noin mitoilla, en tarkasti katsonut miten se syntyi. Huomasin, että apua on kovasti kun laskee kuorrutteen lämmön noin 45 asteeseen. Levittyy tasaisemmin ja jäähtyy nopeammin muotoonsa!