Hummingbird kirjassa päästiin taas resepti eteenpäin! Meille oli tulossa vieraita, joten tein pikaisesti jotain kahvin seuraksi. Tarkoitus oli aluksi käyttää marjoja pakkasesta pois, mutta jostain syystä kirjasta aukesi ensimmäiseksi red velvet cupcakes ohje.
9 normaalikokoista muffinssia
80 g suolatonta voita
150 g sokeria
1 kananmuna (unohdin muuten taas kananmunan, näimmä onnistuu ilman sitäkin!)
10 g kaakaojauhetta
pastaväriä noin maustemitallinen
0,5 tl vanilja-aromia
1,2 dl piimää
150 g vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
0,5 tl ruokasoodaa
1,5 tl valkoviinietikkaa
Lämmitä uuni 175 asteeseen
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita muna joukkoon. Yhdistä kaakaojauho, vanilja-aromi ja elintarvikeväri. Sekoita tahnaksi ja kaada taikinaan. Sekoita hyvin, että väri on tasainen. Sekoita joukkoon puolet piimästä. Ja sekoita hitaalla teholla tasaiseksi. Vuorottele jauhojen ja piimän kanssa kunnes kummatkin ovat kokonaan taikinassa. Vatkaa taikina tasaiseksi ja sileäksi. Sekoita joukkoon suola, sooda ja viinietikka. Vatkaa muutama minuutti.
Lusikoi taikina paperivuokiin niin että jää kolmannes tyhjää. Paista kakkuja uunissa noin 20-25 minuuttia, kunnes ovat kypsiä. Jätä jäähtymään ja tee kuorrute.
Ohjeessa käytettiin kirjan omaa tuorejuustokuorrutetta. Tein kuitenkin noin 1/3 osan Red velvet cake frostingista. Tästä tulee todella makeeta, mutta hyvää!
Omat kommentit: Aivan ihania muffinsseja! Onneksi on vielä muutama jääkaapissa. Täytyy tehdä toistekkin!
Herkullisen näköisiä. Näitä on itsekkin pitänyt monta kertaa tehdä mutta siihen jäänyt kun en ole osannut arpoa paljonko väriainetta laitetaan. Mutta tässähän nyt olis sitten ohje 🙂