Site icon Tekila's Bakery

Raparperi raakakakku ja muistoja Blogiringin kesäjuhlista.

Kesä lähtee viimeistään kunnolla käyntiin kun  Blogiringin kesäjuhla on saatu vietettyä. On se vain niin mahtavaa viettää ilta hyvässä seurassa samanhenkisten ihmisten ympäröimänä. Ääni käheänä sunnuntaiaamuna maistelin kotiinviemiseksi saatua Putte’sin margaritapizzaa ja mietiskelin mitä kaikkea tapahtuikaan edellisenä iltana.

Kuva: www.blogirinki.fi

Kuva: Köökistä kajahtaa http://kookistakajahtaa.blogspot.fi/

Kuva: Materialistimutsi http://mmmirka.blogspot.fi/

Loppuillan vietin keskustelemassa Syötävän hyvää -blogin Lotan kanssa. Hän laittoi minulle pitkän raakakakku keskustelun pohjalta vinkin testata hänen tekemää vadelmaista raakakakkua. Ohjetta lukiessa ymmärsin heti, mitä tein edellisessä raakakakussa erilailla. Pehmeämmän ja tasaisemman raakakakun saa tehtyä liottamalla pähkinät. Liottamisen avulla pähkinät menevät helpommin atomeiksi, kun kovat ja kuivat pähkinät.

Heti aluksi mainitsen, ettei resepti ole täysin raakakakku hengessä tehty. Halusin yhdistää raakakakkuun Herttoniemen ruokaosuuskunnan kaupunkilaisten pellolta saadut raparperit. Näin parhaaksi, että pehmennytän raparperit kattilassa hunajassa ennen täytteeseen lisäämistä.

Raparperi raakakakku

Raakakakusta riittää noin 10:lle hengelle. Kakku on tehty alkuperäisen ohjeen mukaan, mutta noin 1,5 kertaisena. Raakakakku on koottu 18 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan.

Laita cashewpähkinät vähintään työpäivän ajaksi likoamaan veteen. Liota myös taateleita noin 30 minuuttia, ennen kun alat tekemään raakakakkua.

Pohja:
80 grammaa pekaanipähkinöitä
20 grammaa manteleita
150 grammaa taateleita (30 minuutin liotus)
0,5 tl ruususuolaa (tarkista maku ja lisää tarvittaessa)

Sekoita pohja ainekset keskenään blenderillä / tehosekoittimella / sauvasekoittimella yhteen, niin että pohjasta tulee pehmeää. Jos pohjan aineet tuntuvat liian tahmeilta, sekoita joukkoon vähän lisää pähkinöitä. Taputtele pohja-aineet irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte:
240 grammaa cashewpähkinötä (liotettuna)
2 sitruunan mehu
1 tl aitovaniljajauhetta tai 1 vaniljatangon siemenet
100 g sulaa kookosöljyä
1/2 dl – 1 dl hunajaa

150 grammaa raparperia
3 rkl hunajaa
loraus vettä

Tee ensin raparperihilloke. Pilko raparperi pieneksi ja nosta ne kattilaan. Laita pohjalla liraus vettä ja hunajaa. Pehmennä raparperia noin 10 minuuttia hiljaisella lämmöllä ja jätä sen jälkeen jäähtymään.

Sekoita liotettu cashewpähkinät, sitruunamehu, vanilja, kookosöljy ja osa hunajasta yhteen. Sekoita blenderillä / tehosekoittimella / sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Sekoita vähintään muutama minuutti täysillä. Maistele täytettä ja lisää tarvittaessa tilkka vettä ja / tai hunajaa, että saat siitä sopivaa koostumukseltaan. Kun täyte tuntuu sopivalta, kaada siitä 2/3 osaa irtopohjavuokaan. Sekoita 1/3 osan joukkoon raparperit ja jatka sekoittamista. Kun täyte on pehmeää, tarkista maku ja lisää tarvittaessa hunajaa / vaniljaa. Kaada täyte irtopohjavuokaan ja nosta pakastimeen noin kahdeksi tunniksi. Kakku on parhaimmillaan vähän jäisenä.

Edit: Raakakakkua maistaessa suosittelen vähentämään raparperien hunajan määrää jos haluat saada vähän kirpeämmän makuista. Näillä aineilla raparperi maistui ihanalta, mutta omaan makuuni kirpeyttä olisi voinut vielä olla.

Tässäkö oli kaikki ihanat asiat?

No ei ollut! Yksi mahtava asia on vielä mainitsematta. Nimittäin Blogiringin uudet nettisivut! Kannattaa käydä tutustumassa. Blogit on  jaoteltuna tyylien mukaan ja myös esimerkiksi teemoittain. Teemat ovat vielä osittain työn alla. Uudet internetsivut helpottavat kyllä huomattavasti omaa toimintaanikin. Saan näppärästi katsottua useampien seuraamieni blogien tapahtumat yhdeltä sivulta. Sain myös blogiini oman RSS feedin, missä vilisee muiden leivontablogien tapahtumia.

http://www.blogirinki.fi

 

Exit mobile version