Site icon Tekila's Bakery

Pyöreä kinkkuvoileipäkakku

Synttäreihin tilattiin voileipäkakkua. Tämän tein vähän erilailla mitä normaalisti. Ensimmäistä kertaa tein pyöreän perinteisen voileipäkakun. Nätti tämä ainakin on, toivottavasti leikkaaminen ei ole haasteellista? Laitoin myös poikkeuksellisesti väliin sulatejuusto – juustoraaste täytetä. Maistui ainakin hyvältä erikseen maisteltuna, toivottavasti oli myös sitä vielä seuraavana päivänäkin!

Voikkari on tehty 25 cm reunusvuokaa hyödyntäen. Tästä pitäisi riitää noin 16 hengelle.

Pohja:
1,5 pakettia paahtoleipää. Laitoin itse ruispaahtoa ja vehnäpaahtoa

Kinkkutäyte:
400 g kinkkuleikettä
1 suolakurkku
150 g creme francea
1 ptk ruohosipulituorejuustoa
1 pkt maustamatonta tuorejuustoa
Suolaa
Mustapippuria
Ruohosipulia

Juustotäyte:
120 g juustoraastetta (Emmental, tai joku lemppari)
1 ptk Koskenlaskijan sulatejuustoa
1 pkt maustamatonta tuorejuustoa

Kuorrute:
2 dl kermaa
150 g creme francea

Koristeina:
Rucolaa
Kirsikkatomaattia
Kinkkua
Ananaskirsikkaa
Herneenversoa
Paahdettua sipulia

 

Exit mobile version