Site icon Tekila's Bakery

Punajuuri Red Velvet cake

Sadonkorjuu on parhaimmillaan. Omalta pellolta tulee hirveät määrät kaikenlaisia vihanneksia, salaatteja ja jopa tomaatteja. Oli oikein positiivinen yllätys nähdä viime viikon tiistaina kirsikkatomaatteja sadonjaossa. En tiennytkään, että niitä oli tänä vuonna laitettu kasvamaan. Maultaanhan ne olivatkin kun karkkia, ehkäpä vielä parempaa. Niin, se oleellinen asia tässä postauksessa oli punajuuri. Punajuurta tulee omalta pellolta yli tarpeiden ja uusien käyttöideoiden pohdinta on kovassa vauhdissa. Hetken pyörittelin ideaa red velvet cakesta, jossa on punajuurta mukana. Ideaa ei tarvinnut kauaa pyöritellä ajatustasolla vain nopeastihan siitä vain idea käytännön puolelle.

Punajuuri Red Velvet cake

Punajuuri Red Velvet cake on tehty kahteen 20-22 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan. Lämmitä uuni 170 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoat leivipaperilla.

Kakkupohja:

1/2 sitruunan mehu
140 g punajuurta keitettynä, kuorittuna, raastettuna
320 g jauhoja
1 tl suolaa
2 tl soodaa
400 g sokeria
50 g kaakaojauhoa
300 g sulatettua voita, suolaamatonta
4 munaa, kevyesti vatkattuna
125 ml maitoa
2 tl vaniljaesanssia
2 tl punaista väriainetta

Pese 2-3 punajuurta ja keitä noin 20 minuuttia, niin että ovat kypsiä. Jäähdytä punajuuret esimerkiksi kylmässä vedessä hetken aikaa, niin kuoret irtoavat kuin itsestään. Raasta punajuuri karkeaksi raasteeksi. Sekoita joukkoon sitruunamehu.

Sulata voi kattilassa ja jätä jäähtymään. Sekoita kuivat aineet keskenään.

Sekoita kaikki aineet punajuuriraasteen joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Kääntele tarvittaessa nuolijalla ylimääräiset taikinat reunoilta mukaan.

Kaada taikina tasaisesti kahteen irtopohjavuokaan. Paista uunissa noin 30 minuuttia, kokeile kypsyyttä esimerkiksi hammastikulla tarpeen tullen. Anna pohjien jäähtyä hetki vuoissa, sen jälkeen nosta jäähtymään ritilillä.

Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen täyttöä. Pohjat voi myös antaa vetäytyä vuorokauden verran, jotta ovat helpommin leikattavia.

Täytteeksi voi tehdä jo blogissa vilahtaneen Cream Cheese Frostingin, joka on niin alkuperäinen, mitä red velvet caken täyte voi olla. Tämä täyte on vähän erilaisempi, kun mökkiolosuhteissa ei Criscoa mukana ollut.

Täyte:

2 pkt Philadelphia tuorejuustoa (á 200 g kpl)
2 dl vispikermaa
1/2 pkt tomusokeria, tai oman maun mukaan

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto vatkaimella toisessa kulhossa. Sekoita kerma joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Lisää tomusokeria sen verran, että täyte jämäköityy.

Punajuuri Red Velvet caken kokoaminen

Leikkaa kakkupohjat tasaiseksi päältä, pinta yleensä jää vähän kohonneeksi. Leikkaa pohja 1-2 osaan, riippuen miten korkean kakun haluat tehdä. Asettele ensimmäinen pohja tarjoilualustalle. Laita ohut kerros täytettä väliin, laita toinen kerros kakkupohjaa ja taas täytettä. Kun kakku on huippukorkeudessaan vedä ohut kerros täytettä kakun ympärille. Jäähdytä kakkua jääkaapissa noin 10-20 minuuttia. Pese veitsi, tai vaihda toiseen palettiveitseen, ettei kakkuun tule muruja. Levitä täytettä reunoille ja muotoile veitsellä erilaisia viivoja / painalluksia kakkuun.

Murusta ylijäämä kakkupohjaa murusiksi ja koristele kakku sillä.

Exit mobile version