Punaherukka tuo mukavan kirpeyden täytteeseen. Varsinkin loppukesästä tai alkusyksystä, kun punaherukoita on usein paljon tarjolla, kannattaa niistä osa hyödyntää mousseihin. Punaherukat ovat myös erittäin vitamiinipitoisia marjoja. Punaherukkamousse sopii erityisen hyvin esimerkiksi persikkamoussen tai valkosuklaamoussen seuraksi.
Punaherukkamousse
Täytteestä riittää 22 cm täytekakun kahteen kerrokseen.
Punaherukkamousse
Ainekset
- 250 g punaherukoita
- 200 g tuorejuustoa
- 4 dl kermaa
- 4 liivatetta
- tilkka vettä/mehua
Ohje
- Laita liivatteet likoamaan.
- Soseuta punaherukat sileäksi.
- Kiehauta vettä tai mehua tilkka ja sulata liivatteet joukkoon.
- Kaada liivattet norona punaherukkasoseeseen.
- Vatkaakerma vaahdoksi ja sekoita joukoon tuorejuusto.
- Kaada punaherukkasose joukkoon ja kääntele tasaiseksi.
- Anna hetke vetäytyä ennen kakkuun laittoa.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
4.5.2.11
https://www.tekila.fi/punaherukkamousse/