Työkaverini tilasi itselleen synttärikakkua ja sanoi, että tyyli on vapaa. Sitä toteutettiin. Muutama viikko sitten internetin ihmeellisessä maailmassa tuli vastaan possu joka uiskenteli nutellassa. Pienen pohdinnan jälkeen “vapaat kädet” teema otettiin käyttöön ja teemana oli possu.
Possukakku Nutellassa
Possukakku sai pohjakseen 6 munan sokerikakkupohjan. Väliin keitin banaanihilloa neljästä banaanista ja mousseksi maitosuklaamoussea.
Banaanihillo
Banaanihillosta riittää 24 cm kakkuun kahteen kerrokseen. Hilloin voi säilöä myös hillopurkkiin ja syödä esimerkiksi lettujen kanssa.
4 banaania, voi olla ylikypsiä
0,5 x banaanien painosta hillosokeria
1 vaniljatanko
1 dl vettä
1 sitruunan mehu
Pilko banaanit viipaleiksi ja kääntele sitruunamehu joukkoon. Sulata sokeri ja vesi yhteen kattilassa. Kaada joukkoon banaanit. Lisää vaniljangon siemenet ja tanko joukkoon. Keitä hiljaisella lämmöllä noin 30 – 50 minuuttia, niin että banaanit ovat muussautuneet itsestään. Voit tarvittaessa haarukalla muussata banaaneja, jos haluat tasaisempaan hilloa. Nosta hillo jäähtymään lautaselle ja siitä jääkaappiin. Käytä jäähtynyt hillo kakkuun.
Maitosuklaamoussen tein tutulla ja turvallisella tavalla, jonka reseptin löydät jo blogistani.
Kokoa kakku pyöreeseen vatkauskulhoon. Kostuta kakku vaniljamaidolla.
Possun koristelu
Päällystä kakku vaaleanpunaisella massalla, tee nenä, sorkat, saparo ja korvat sokerimassasta. Mustasta massasta silmät. Sotke possun reunat ja alustan levy nutellalla.