Oivoi, tästä tuli uusi herkku. Aivan sairaan hyvää! Sain vielä pahan makuisen valkkarin (koputetaan puuta, harvoin oikeasti hairahdun ostamaan pahaa valkkaria…) tungettua tän täytteeseen!
Leipoi leipoi blogissa tätä oli testattu myös ja luin sieltä vinkit tekemiseen! alkuperäinenhän löytyy täältä: Top Chef
Keitä porkkanat ja soseuta ne öljyn ja sokerin kanssa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada ne porkkanasoseeseen. Sekoita lopuksi munat yksitellen joukkoon. Kaada porkkanakakku ainekset noin 30x22cm vuokaan. Paista noin tunti 160 asteessa. Ohjeessa hifisteltiin 75 asteen sisälämpötilaan, mutta mä en ainakaan saanut semmosta lennosta mitattua. Meni aina hujauksessa yli. Kun otin uunista niin sain mitattua 77 astetta ja lopetin sen jälkeen mittaamisen.
Mittaa sokeri, viini ja keltuaiset kulhoon. Laita kulho vesihauteeseen ja nostata lämpö 80 asteeseen. Itse nostin vain 75 asteeseen, kun tuntui ettei nouseminen jatku. (Kun otin hauteesta pois tajusin, että ei ollut edes levy täysillä….Seos siis sakeutuu huomattavasti. Joku voisi kertoa, onko se vain tämän tarkoitus vai tapahtuuko maagisessa 80 asteessa jotain erilaista?) Laita joukkoon liotettu liivatelehti ja philadelphia juusto. Sihvilöi seos toiseen astiaan ja jätä jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä. Tästä määrästä tuli liian iso satsi 30×22 cm vuoalliselle porkkanakakkua. Eli 20% kun pienentä, voipi olla lähempänä totuutta.
Uusversiot kotimaisilta ja paikallisilta Top Cheffeiltä ovat aina mielenkiintoisia tuttavuuksia, joita tekee ehdottomasti mieli maistaa.
Helposti näitä kokkiohjelmien reseptejä muuttaa, kun telkkarissa näkee välillä vain aineet ja valmiin tuotoksen. Ohjeet on kanssa todella karsittuja, että pitää jo tietää miten toimitaan jos meinaa saada vastaavaa aikaiseksi 🙂