Porkkanakakku on hyvää vaihtelua perinteisen sokerikakkupohjan tilalle täytekakkuun. Pohja on mehevä, mutta pysyy hyvin kasassa täytekakkuna. Kakun voi samanlailla kuorruttaa ja koristella.
Porkkanakakku kannattaa tehdä matalampana pohjana, mitä sokerikakkuna tulee. Pohja kun on sen verran raskaampaa porkkanan ja öljyn takia, ettei se kohoa miten sokerikakkupohja.
Porkkanakakun väliin sopii hyvin esimerkiksi vanilja, -valkosuklaa, -appelsiini tai ehkäpä sitruunamousse!
Resepti porkkanakakkuun täytekakakun pohjana
Porkkanakakkupohjan voi tehdä etukäteen valmiiksi, ennen täyttöä.Tuoreena ja vähän lämpimänä kakkupohja on hankala leikata, muita esteitä aikaiselle täyttämiselle ei ole.
Suosittelen että pohja vetäytyy vähintään yön yli jääkaapissa ennen täyttöä. Peitä pohja esimerkiksi hedelmäpussilla, ennen jääkaappin laittoa. Näin vältät pohjan kuivumisen ja mahdollisten hajujen tarttumisen. Pohja voidaan myös pakastaa tarvittaessa. Pakastettu pohja kannattaa sulattaa jääkaapissa.
Ainekset
- 4 munaa
- 3 dl sokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl soodaa
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 2 tl kanelia
- 1 tl vaniljasokeria
- 4 kpl porkkanaa
- 1 dl öljyä
Ohje
- Lämmitä uuni 190 asteeseen.
- Laita leivinpaperi irtopohjavuokaan ja sivele rasvaa reunoille.
- Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
- Raasta porkkanat raasteeksi.
- Sekoita kuivat aineet yhteen.
- Kaada munavaahtoon porkkanaraaste, öljy ja jauhot. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada vuokaan ja paista noin 35 minuuttia.
- Testaa pohjan kypsyyttä tikulla.
- Anna pohjan jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa se sitten ritilälle.
- Anna pohjan jäähtyä rauhassa.