Glorian 1/2013 lehdessä oli alkusivuilta tuli vastaan tämä resepti. Reseptit jossa on uppomuna, on ne heti mielenkiintoisia! Äärimmäisen nopea tehdä myös!
Pasta neljälle:
350 g spagettia
4 luomukananmunaa
150 g salaattipinaattia (tai normaalia, käytin sitä itse)
80 g panchettaa (tai pekonia, salamia)
4 rkl voita
1 dl vastaraastettua parmesania
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
Uppomuniin:
3l vettä ja 1 rkl etikkaa
Laita pastat kiehumaan pakkauksen mukaan. Tee uppomunat pastan kypsyessä. Keitä toisessa kattilassa vesi kiehuvaksi. Alenna keskilämmölle niin, että vesi porisee hiljaa. Lisää etikka. Riko munat yksitellen pikkukulhoihin. Pyöräytä keitinvettä kauhalla. Kaada munat yksitellen keitinveteen. Keitä noin 3-4 minuuttia. Nosta uppomunat reikäkauhalla hetkeksi talouspaperille valumaan.
Huuhtaise pinaatit ja hienonna panhetta palasiksi. Paista panchettaa muutama minuutti keskilämmöllä. Lisää pinaatti ja voi. Kääntele seosta kunnes se lämpiää.
Valuta pasta ja ota vähän keitinlientä talteen. yhdistä pasta ja pinaattipekoniseos. Lorauta hieman keitinlientä joukkoon. Jaa annokset lautasille ja nosta uppomuna päälimmäiseksi. Mausta suolalla, pippurilla ja parmesanraasteella.