kategoriassa Foodlover

Pätkismousse sopii erilaisten marjamoussejen seuraksi. Pätkismousse toimii myös yksistään täytekakussa. Pätkismousse kannattaa tehdä maitosuklaamousseen. Pätkiksiä yksistään sulatettaessa voi niihin jäädä isojakin möykkyjä. Jos haluat todella vahvan pätkiksen makuista moussea, murusta vielä osa pätkiksistä moussen joukkoon.

Muut täytereseptit löydät blogistanit avainsanat “täytteet” -alta.

Pätkismousse

Pätkis mousse
Rate this recipe
10suosio

Annoskoko: Täytteestä riittää 24 cm kakun yhteen kerrokseen.

Ainekset

  • Pieni pussi pätkiksiä, noin 140 g
  • 50 g maitosuklaata
  • 0,5 dl kuohukermaa
  • 2 dl vispikermaa
  • 100 g tuorejuustoa
  • 1,5 isoa tai kaksi pientä liivatetta
  • 4 cl suklaalikööriä tai maitoa

Ohje

  1. Pilko pätkiksiä vähän pienemmäksi, niin että pätkikset ja maitosuklaa on samankoisia palasia. Laita suklaat ja kuohukerma teräksiseen kulhoon ja nosta se vesihauteen päälle. Sulata suklaat kermaan. Älä vatkaa tai turhaan sekoita suklaita, annan niiden sulata rauhassa kermaan.
  2. Kun suklaat ja kermat ovat sulanneet yhteen, nosta kuppi pois vesihauteesta ja jätä jäähtymään toviksi pöydälle. Nosta tarvittaessa jääkaappiin jäähtymään lopuksi. Pätkis-suklaakerma vatkaantuu parhaiten kylmänä.
  3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi sähkövatkaimella omassa kupissa. Vatkaa kylmä pätkis-suklaakerma vaahdoksi, niin että suklaakerma vaalentuu ja on kerman oloista. Älä ylivatkaa. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.
  4. Liota liivatteet maidossa tai suklaaliköörissä. Muista kiehauttaa alkoholi pois likööristä, jos kakkua syö lapset. Alkoholi on kiehahtanut likööristä pois, kun se ei enää tuoksu pistävältä.
  5. Liota liivatteet nesteeseen ja kaada norona pätki-suklaakermatuorejuusto seokseen. Kun liivatteet on seoksessa, ota spatulalla reunoilta myös mahdolliset möykyt mukaan seokseen. Kaada joukkoon puolet kermasta ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi. Kääntele loput kermat spatulalla joukkoon varovasti.
  6. Kaada täyte kakkupohjan päälle ja halutessa ripottele pätkispalasia tai tuoreita marjoja joukkoon.
  7. Anna pätkismoussen jäähtyä kakun välissä vähintään 4 tuntia, mieluusti yön yli ennen koristelua.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
https://www.tekila.fi/patkismousse/

Vinkki! Voit tehdä samalla ohjeella myös jälkiruokamoussea, jätä vain liivate pois ohjeesta ja annostele mousse jälkiruokakulhoihin.

Vinkki! Voit myös tehdä ohjeella pätkismoussekakun. Kaada täyte keksi, kakku, tai jonkun muun pohjan päälle ja nosta jäähtymään jääkaappiin. Jos haluat moussesta vielä jämäkämpää, olet esimerkiksi laittamassa päälle toisen täytteen, laita reseptiin 1 liivate lisää.

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä