Tämän kakun tein alunperin ensimmäisenä isompana tilauksena häihin. Kakkuidean sain muistaakseni pikku-murusia blogista. Vähän muunneltuna, kun resepti ei omaan tarpeeseen suoriltaan istunut.
Tällä hetkellä tämä on suosituin juustokakku mitä minulta tilataan. Hauskaksihan tilanteen tekee se, että en ole tätä edes itse maistanut! Maistoin kyllä testausvaiheessa testiversioita, mutta täydellistä juustokakkua en ole itse maistanut! Pitää korjata tämä tilanne nopeasti!
- 200 g kaurakeksejä
- 90 g voita
Riko keksit palasiksi monitoimikoneessa tai kaulimen avulla. Sulata voi joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Taputtele pohja irtopohjavuokaan, joka on vuorattu pohjalta ja reunalta leivinpaperilla.
Täyte:
- 1 vaniljatanko
- 1 dl kuohukermaa
- 5 liivatetta
Laita liivatteet likoamaan. Kiehata pilkottu vaniljatanko kuohukermassa. Jätä maustumaan 15 minuutiksi. Nostele pois vaniljatangon rippeet ja kiehauta uudelleen. Liota liivatteet joukkoon. Jätä jäähtymään.
- 340 g tuorejuustoa
- 100 g creme francea
- 1 3/4 dl sokeria
Sekoita aineet keskenään ja valuta kerma-liivateseos nauhana joukkoon.
- 2 dl kermaa
Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele se tuorejuusto-seokseen. Tarkista maku ja lisää tarpeen tullen vanilja-aromia tai vaniljasokeria.
Kaada vuokaan ja nosta jääkaappiin yöksi vetäytymään.
Kiille:
- 2,5 dl passion-mehua
- 3 liivatetta
- tilkka vettä
Sulata passion-mehu ja laita liivatteet likoamaan. Liota liivatteet tilkkaan kuumaa vettä. Kaada liivate passion-mehuun pienenä norona. Nimenomana norona, jos sen hulauttaa joukkoon löytyy se klönttinä pohjalta…
Kaada lusikan avulla kiille kakun päälle. Nosta takaisin jähmettymään jääkaappiin.