Keväällä kakkuihin pyydetään aina raikkautta, ennenkun vaihdetaan kesän puolelle ja jokatoinen lähtevä kakku sisältää mansikkaa. Sesonkin huomioidaan kakun mousseissa ainakin hyvin! Käytän itse passionina tukuista löytyvää passionpyrettä jota löytyy kilon kokoisina paketteina. Äärimmäisen hyvä tuote. Passionmehun puristaminen on aikamoista työtä eikä passionmehu ole oikeastaan koskaan tasalaatuista. Tämäkin ongelma olisi pienempi, jos eläisi vähän etelämpänä kun Helsinki.
Passion-mangomousse soveltuu esimerkiksi valkosuklaamoussen oheen. Passion tuo mukavan kirpeyden valkosuklaan ja mangon makeuteen. Vaniljamousse soveltuu myös passion-mangomoussen kanssa.
Passion-mangomousse täytekakkuun
Mangomousseen riittää passionia minun laskelmien mukaan noin 10% moussen kokonaispainosta. Passionia on järkevä lisätä vähän kerrallaan, kun hulauttaa kerralla koko satsia joukkoon.
Resepti ->
Ainekset
- 2 tlk Mango Pilttiä (á 125 g)
- 1 prk Mango tuorejuustoa
- 50 g passion mehua
- 400 g vispikermaa
- 6 liivatetta (á 4 g lehti)
- Tilkka vettä / mehua
Ohje
- Mittaa passion mehu astiaan. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita erillisessä astiassa tuorejuusto ja mango yhteen. Sekoita joukkoon osa passionmehusta. Liota liivatteet kuumassa vesitilkassa. Sekoita mangososeen joukkoon. Kääntele joukkoon kerma. Maista moussea, lisää tarvittaessa passionia.