kategoriassa Foodlover

Omenainen kanacurry:
2 rkl kasvisöljyä
2 keskikokoista sipulia kuorittuna
1 laakerinlehti
2 neilikkaa2 cm kanelitankoa
4 kokonaista mustapippuria
600 g kanaa (itse käytin paistifilettä)
1 tl garam masalaa
1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
1 tl murskattua valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
1 tl chilijauhetta
1 rkl mantelijauhetta
1 1/2 tl maustamatonta jugurttia
2 granny smith omenaa
1 rkl tuoretta korianteria
(paahdettuja mantelilastuja koristeeksi korianterin kanssa)

Kuumenna öljy paksupohjaisessa pannussa ja kuullota sipulia, laakerinlehtiä, neilikoita, kanelitankoa ja musta pippureita 3-5 minuuttia eli kunnes sipuli on pehmentynyt mutta ei vielä ruskistunut.

Lisää broilerinpalat ja paista 3 minuuttia kokoajan sekoittaen

Alenna lämpö ja lisää garam masala, inkivääri, valkosipuli, suola, chilijauhe ja mantelijauhe ja paista 2-3 minuuttia koko ajan sekoittaen

Lisää jugurttia ja paista vielä muutama minuutti

Lisää omenaviipaleet ja silputtu korianteri ja keitä kannella peitettynä 10-15 minuuttia

Tarkista, että broileri on kypsää ja keitä tarvittaessa vielä hetki. Tarjoa paahdettujen mantelilastujen ja korianterin kanssa.

Omat kommentit:
Kokonaisuus oli hyvää! Jotain tulista oli joukossa, mutta saimpahan pienen flunssanpoikasen parantumaan. Tein ensimmäistä kertaa riisin niin, että huuhtelin riisin ja liotin sitä. Ihan ihmettelin miten kirkasta riisi on liotettuna. Tuli kyllä hyvän makuista kun sekoitti joukkoon maitoa ja sahramia. Naanleipää oli myös raitakastikkeen kanssa. Naanleipää pystyisi syömään vaikka kuinka paljon, sen verran hyvää se on.

Resepti on kirjasta Suuri intialainen keittokirja.

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä