Mokkapalat on kaikille tuttu herkku, varmasti on joko lapsuudessa useampi pelti tehty makean nälkää taltuttamaan. Vanhemmalla iällä taas mokkapalat ovat kesto suosikki esimerkiksi lapsien synttärijuhliin. Blogistani ei löydy edes mokkapalojen ohjetta, mikä on kyllä sääli. Tämä korjataan pikinmiten!
Omar palat ovat taas lähellä mokkapaloja, mutta päälle laitetaan sulatettuja Omar karkkeja. Muokkasin itse reseptiä vähäsen, kun tahdoin tummemman kinuskisen värisiä Omar palasista.
Olethan katsonut punajuuri mokkapala reseptin blogistani? Punajuurta lisäämällä saat mokkapaloista terveellisemmän leivonnaisen.
Omar palat
Taikinasta riittää pellilliseen, mutta suosittelen laittamaan ympärille reunusvuoan niin saat tasaisemmin levitettyä Omar kinuskin pohjan päälle. Jos teet pellillisen, suosittelen tekemään isomman Omar kinuskin, että saat tasaisen kerroksen kinuskia jokaiselle palaselle. Se jos mikä oli lapsenakin turhauttavaa, että ihanaista suklaakuorrutetta oli ainakin reunapaloissa aivan liian vähän ja epätasaisesti.
Omar palat resepti ->
Lämmitä normaali uuni 175 asteeseen, kiertoilma 160 asteeseen.
150 g voita
3 munaa
1,5 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
1,5 dl maitoa / kermaa
Sulata voi esimerkiksi kattilassa tai mikrolla. Jätä jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita erillisessä kupissa vehnäjauho, kaakaojauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri yhteen. Sekoita munavaahtoon jauhoja sihdin läpi ja vuorotellen maitoa tai sulaa rasvaa. Sekoita tasaiseksi, kaavi tarvittaessa nuolijalla reunoilta kaikki taikina mukaan.
Kaada taikina pellille, voit käyttää irtoreunusvuokaa ympärillä, jos käytät irtoreunusvuokaa laita reunoille öljyä, niin saat irrotettua pohjan nätisti vuoasta.
Paista pohjaa noin 10 minuuttia uunissa. Testaa kypsyyttä tikulla. Tarvittaessa anna olla muutama minuutti kauemmin uunissa. Jätä pohja hetkeksi jäähtymään pellille ja nosta se sen jälkeen esimerkiksi ritilälle. Anna jäähtyä kokonaan, ennen kinuskin päälle laittoa.
Omar kinuski
1 pussi Omar karkkeja
0,5 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa
Laita kerma paksupohjaiseen kattilaan. Lisää joukkoon sokeri. Anna kerman lämmetä samalla kun lisäät Omar karkkeja joukkoon yksitellen. Voit pilkkoa Omareita pienemmäksi tarvittaessa. Anna sokerien ja Omarien sulata kermaan rauhassa ja ala nostamaan kerman lämpöä niin, että se alkaa kiehumaan tasaisesti. Anna Omar kinuskin kiehua noin 15-20 minuuttia, niin että se alkaa näyttämään kinuskilta. Kun Omar kinuski on valmista, anna sen hetken jäähtyä ennenkun kaadat sen pohjan päälle. Jos kaadat kinuskin liian kuumana pohjan päälle, se porautuu läpi pohjan.
Koristele Omar palat esimerkiksi Daim rakeilla, tai muilla lempikarkeilla.
Anna kinuskin jähmettyä pohjan päälle rauhassa, voit nopeuttaa sitä nostamalla Omar palat jääkaappiin.
15 minuuttia on liian pitkä aika kinuskin keittämiseen. Kinuskista tuli kivikovaa.