Mustaherukkamousse on noussut yhdeksi suosikkitäytteeksi. Mousse voi olla makeeta tai sitten siitä saa ihanan hapokastakin riippuen kuinka paljon mousseen laittaa sokeria. Mustaherukkamousse on taivaallista esimerkiksi valkosuklaa- tai maitosuklaamoussen kanssa.
Mustaherukat voidaan myös korvata mustaherukkahillolla, mutta silloin ei todenäköisesti tarvitse lisätä sokeria ollenkaan.
Nykyään on saatavilla Valion mustaherukka tuorejuustoa, jota voi laittaa täytteesen vaniljatuorejuuston tilalla.
Mustaherukkamousse ohje
Täytteestä riittää 22 cm täytekakun kahteen kerrokseen.
Mustaherukkamousse
Ainekset
- 250 g mustaherukoita
- 200 g vaniljatuorejuustoa
- (maustamatonta tuorejuustoa ja vaniljasokeria)
- 5 dl kermaa
- 6 liivatetta
- oman maun mukaan sokeria
Ohje
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Pehmennä mustaherukat kattilassa. Sekoita joukkoon vähän sokeria.
- Purista sihvilän avulla mustaherukoista liha irti. (Tai vaihtoehtoisesti sekoita tehosekoittimella marjat tasaiseksi tahnaksi)
- Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon marjasose.
- Kiehauta liivate marjamehussa nesteeksi, kaada norona marja-tuorejuusto seokseen.
- Vatkaa kerma ja nostele se tuorejuusto-marjaseokseen.
- Nosta jääkaappiin hetkeksi jähmettymään.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
https://www.tekila.fi/mustaherukkamousse/
Mustaherukkamousse sopii yhteen esimerkiksi näiden täytteiden kanssa
- Valkosuklaamousse
- Maitosuklaamousse
- Marjamousse
- Kinuskimousse
- Vaniljamousse