Site icon Tekila's Bakery

Mustaherukkamousse

Mustaherukkamousse on noussut yhdeksi suosikkitäytteeksi. Mousse voi olla makeeta tai sitten siitä saa ihanan hapokastakin riippuen kuinka paljon mousseen laittaa sokeria. Mustaherukkamousse on taivaallista esimerkiksi  valkosuklaa- tai maitosuklaamoussen kanssa.

Mustaherukat voidaan myös korvata mustaherukkahillolla, mutta silloin ei todenäköisesti tarvitse lisätä sokeria ollenkaan.

Nykyään on saatavilla Valion mustaherukka tuorejuustoa, jota voi laittaa täytteesen vaniljatuorejuuston tilalla.

Mustaherukkamousse ohje

Täytteestä riittää 22 cm täytekakun kahteen kerrokseen.

Mustaherukkamousse
3 starts (15 ratings)

Ainekset

  • 250 g mustaherukoita
  • 200 g vaniljatuorejuustoa
  • (maustamatonta tuorejuustoa ja vaniljasokeria)
  • 5 dl kermaa
  • 6 liivatetta
  • oman maun mukaan sokeria

Ohje

  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2. Pehmennä mustaherukat kattilassa. Sekoita joukkoon vähän sokeria.
  3. Purista sihvilän avulla mustaherukoista liha irti. (Tai vaihtoehtoisesti sekoita tehosekoittimella marjat tasaiseksi tahnaksi)
  4. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon marjasose.
  5. Kiehauta liivate marjamehussa nesteeksi, kaada norona marja-tuorejuusto seokseen.
  6. Vatkaa kerma ja nostele se tuorejuusto-marjaseokseen.
  7. Nosta jääkaappiin hetkeksi jähmettymään.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
4.5.2.11
https://www.tekila.fi/mustaherukkamousse/

Mustaherukkamousse sopii yhteen esimerkiksi näiden täytteiden kanssa

Mustaherukkamousse on kruunannut kokonaisuuden esimerkiksi näissä kakuissa

Einon ristiäiskakku
Ristäiskakku haikaralla
Otson junakakku

Exit mobile version