Nämä ristiäiskakut olivat erityiset. Nämä menivät läheisen ystäväni esikoisen ristiäisjuhliin. Ristiäiskakun maut tuntuvat menevän suvussa, koska olen tehnyt ystäväni siskolle kahdesti kakut mustaherukasta ja valkosuklaasta. Samalla teemalla jatketaan! Tällä kertaa kakut tehtiin moussekakuiksi ja koristeltiin kukin.
Moussekakku piti sisällään…
Tästä reseptistä riittää yhteen 22 cm irtopohjavuoan kakkuun.
10 digestive keksiä
70 g voita
Valkosuklaamousse
2 kananmunan valkuaista
2 keltuaista
0,75 dl sokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
100 g valkosuklaata
4 liivatetta
tilkka vettä
Mustaherukkamousse
2 kananmunan valkuaista
2 keltuaista
1 dl sokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
100 g paseerattua mustaherukkaa
6 liivatetta
tilkka vettä
Tee toinen taikina ensiksi, koska moussen on hyvä jähmettyä hetken jääkaapissa ennen toista moussea.
Sulata valkosuklaa vesihauteessa, ja jätä jäähtymään. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi toisessa kupissa. Vatkaa kolmannessa kupissa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Kaada suklaa joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Sulata liivate vedessä ja sekoita joukkoon. Nostele kerma joukkoon ja tee samoin valkuaisten kanssa. Kaada irtopohjavuokaan ja nosta jääkaappiin jäähtymään tunniksi tai pariksi.
Paseeraa mustaherukka sihvilän avulla ja tee samanlailla toinen mousse.
Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään seuraavaan päivään.
Koristeeksi valikoitui syötävät orvokit. Ostin orvokit Heinon Tukusta. Orvokit sopivat oikein hyvin moussekakun koristeeksi.