Porkkanakakkua 30×22 cm suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Uskoisin, että tämä taikina sopisi 26 cm vuokaan myös.
4 munaa
2 dl fariinisokeria
2 dl sokeria
4 dl jauhoja
4 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl rypsiöljyä
6 keskikokoista porkkanaa
Lämmitä uuni 200 asteiseksi.
Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja kaada ne munavaahtoon rypsiöljyn kanssa. Sekoita tasaiseksi. Kaada porkkanaraaste joukkoon, kääntele tasaiseksi. Paista porkkanakakkua uunissa noin 30 minuuttia.
Kuorrute:
100 g pehmeää voita
200 g philadelphia juustoa
2 tl vaniljasokeria
3 dl tomusokeria
Sitruunamehua / muuta mehua tarpeen mukaan
Sekoita yhteen ja notkista mehulla tarpeen mukaan. Kaada jäähtyneen porkkanakakun päälle. Koristele oman maun mukaan.