Site icon Tekila's Bakery

Maukas banaani kakkupohja

Banaani on meidän perheessä yksi lemppari hedelmä. Banaani taipuu useaan jälkiruokaan ja tuo todella ihanaa mehukkuutta täytekakkupohjaan. Olen myös kinuskista banaanikakkua joskus tehnyt ja se vasta mahtavaa olikin.

Nyt tein ensimmäistä kertaa täytekakkua johon tuli banaani-kakkupohja. Banaani-kakkupohja on reseptin alusta hyvin vastaava mitä sokerikakkupohja, mutta banaani tuo siihen oman täyteläisyyden.

Banaanikakkupohjan resepti

Banaani kakkupohja kohoaa 2-3 kerrokseen. Pohjan saa leikattua 2 osaan, jos käytetään 24-26 cm kakkupohjaa, vähän pienempää vuokaa niin kakku kohoaa sen verran että se saadaan leikattua kolmeen osaan.

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Banaani kakkupohja
3.5 starts (5 ratings)

Ainekset

  • 5 kananmunaa
  • 5 dl sokeria
  • 100 g margariinia / voita sulatettuna
  • 2 isoa tai 3 pientä banaania muussattuna
  • 3 rkl maitorahkaa
  • 530 g vehnäjauhoja
  • 2,5 rkl perunajauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2,5 tl soodaa
  • 3 tl leivinjauhetta

Ohje

  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon sulatettu margariini tai voi.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munavaahtoon.
  3. Muussaa banaani haarukalla ja sekoita joukkoon maitorahka.
  4. Kaada banaani-rahka kakkupohjan joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  5. Paista pohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla 30-45 minuutti, tarkista kypsyys tikulla. Banaani tekee kakkupohjasta mehevää, joten se kypsyy vähän normaalia kakkupohjaa hitaammin.
  6. Anna banaani kakkupohjan jäähtyä vuoassa tovi ennen ritilälle kumoamista. Anna jäähtyä kokonaan kylmäksi ennen leikkaamista.
  7. Banaani kakkupohja ei välttämättä tarvitse kostutusta. Jos täyte on "kosteaa" kostuta kakku vain reunoilta.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
4.5.2.11
https://www.tekila.fi/maukas-banaani-kakkupohja/

Exit mobile version