Site icon Tekila's Bakery

Mascarbone-kinuski suklaakakku ja *arvonta*

Vietimme perheen kanssa rauhaisaa brunssia Ravintola Lähiössä jonne sain poikkeuksellisesti tuotua oman täytekakun mukanani. Mummu toivoi, että tekisin itse meille juhlakakun, vaikka ravintolassa vietimmekin juhlaa. Onneksi tämä pieni lisäys onnistui Lähiön puolelta, niin sain mukaani tämän ihanan mascarbone-kinuski suklaakakun.

Tämä viesti sisältää muutenkin vain yhtä juhlaa! Kakunkoristelun SM-kisat huipentuvat kuun lopussa, kun arvon raati valitsee osallistujista finalistit. Vielä ehdit osallistumaan kisaan! Olethan käynyt laittamassa oman kakkukuvan sivujen kautta jo kisaan?

Arvonkin tässä 2 samalla kaksi lippua Viini, ruoka ja Hyvä elämä messuille, joita vietetään Helsingissä 25.10. alkaen. Kisoissa käydään myös Kakunkoristelun SM-kisat. Lue blogiviestin lopusta, miten pääset osallistumaan arvontaan!

Mascarbone-kinuski suklaakakku

350 ml suodatinkahvia
50 g kaakaojauhetta
170 g voita
1,2 tl vaniljasokeria
150 ml smetana
2 isoa munaa
420 g  sokeria
310 g jauhoja
1,2 tl soodaa
0,6 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa

Kuumenna uuni 160º C. Laita kahteen 2 x 22 cm irtopohjavuokaan leivinpaperit pohjalle ja reuralle. Keitä kahvi kahvikeittimellä. Kuumenna pienessä kattilassa, keitetty kahvi, kaakaojauhe ja voita. Kun voi on sulanut ja kaakaojauhe on liuennut, vähennä lämpöä ja lisää vanilja uute. Vispaa vispillä smetana ja munat yhteen. Lisää sokeri, kahviseos ja vispaa yhteen. Sekoita smetana kahviseos yhteen ja sekoita hyvin.

Siivilöi jauhot, ruokasoodaa, leivinjauhe ja suola yhteen. Lisää kuivat aineet ja kaakaon seoksen ja sekoita yhteen. Jaa taikina vuokiin ja tasoitta lusikalla tasaiseksi. Kopauta vuokia pöytään, niin että ilmakuplat lähtevät.

Taikina on aika kosteaa, joten jos epäilet irtopohjavuoan tiiviyttä, laita uuniin laitettaessa pelti irtopohjavuokien alle, ainakin siihen asti että kakkupohja on tiiviimpi.  Paista suklaakakkupohjia 35-40 minuuttia. Anna kakut levätä vähintään 10 minuuttia vuoassa ennen ritilälle kumoamista.

Kun kakut ovat täysin viileitä, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin yöksi.

Mascarpone-kinuski täyte

150 g huoneenlämpöistä voita
300 g mascarponea, huoneenlämmössä
300 g rasvaista tuorejuustoa
150 g kondensoitua maitoa
1,2 tl vaniljasokeria
185 g tomusokeria,

Isossa kulhossa, vatkaa voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa hyvin. Lisää karamelli ja vanilja. Vatkaa uudelleen tasaiseksi. Lisää mascarpone voi-tuorejuustoon ja vatkaa sekaisin kunnes seos on tasaista ja yhdistynyt hyvin. Lopuksi Siivilöi tomusokeri ja vatkaa kuorrutus on kevyeksi ja kuohkeaksi.

Suklaa ganache

150 g Lindt 70% tumma suklaata, tai jotain muuta vahvaa suklaata
100 ml kevytkerma
2 rkl voita

Laita kaikki ganache ainekset vesihauteeseen. Sulata yhteen pienellä lämmöllä kunnes sileää ja kiiltävää. Aseta sivuun jäähtymään.

Italialainen marenki

100 g sokeria
60 g  vettä
1/4 tl viinikiveä
2 munanvalkuaista

Laita sokeri ja vesi pieneen kattilaan. Kun sokeri on liuennut sokerisiirappi alkaa kiehumaan, annan kiehua hetken aikaa niin että lämpö nousee noin 120 asteeseen. Laita munanvalkuaiset puhtaaseen, kuivaan kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Lisää viinikivi ja nosta vatkaus nopeutta. Kaada kuuma siirappi hitaasti joukkoon. Vatkaa niin kauan, että marenki on valmista.

Mascarbone-kinuski suklaakakun kokoaminen

Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Levitä noin 3-4 rkl karamellikuorrusta ensimmäisen pohjan päälle, nosta toinen kakkukerros päälle. Jatka tällä tavalla kunnes kaikki kakkupohjat on käytetty. Levitä ohut kerros karamelli mascarbonevaahtoa kakun ympärille ja päälle. Nosta kakku jääkaappiin 40 minuutiksi jäähtymään, näin saadaan muruset pysymään reunoilla. Laita loput täytteestä tasaisesti kakun ympärille ja päälle

Kaada jäähtynyt ganache kakun päälle, niin että se valuu reunoille. Jäähdytä kakkua 20 minuuttia tai sen verran että ganache on juuri asettunut. Siirrä marenki pursotuspussiin ja pursota piikkejä ganachen päälle. Polta polttimella marenki kultaiseksi.

Tarjoile kakku pikaisesti marengin pursottamisen jälkeen.

Viini, ruoka ja hyvä elämä messujen lippuarvonta

Viini ruoka ja hyvä elämä messuille 22. – 25.10.2015 arvon kaksi lippua. Osallistu arvontaan jättämällä vapaamuotoiset terveiset minulle kommenttina. Muistathan liittää kommenttiin sähköpostiosoitteesi. Arvonta aikaa on ensiviikon sunnuntaihin 4.10. asti.

Exit mobile version