Site icon Tekila's Bakery

Mansikka-vaniljapullat

Aina välillä toinen puolisko laittaa  minulle Whats appissa kuvia kaikenlaisista herkuista. Vinkkinä, mitä kotona pitäisi leipoa. Välillä kotona murjotetaan, ettei  _koskaan_ ole mitään hyvää, aina kaikki herkut menevät muille. Tällä kertaa yllätin ja teinkin herkkuja kotiin! Onhan herkkuja toki kotona normaalia perhettä (ehkäpä?) enemmän, mutta toinen puolisko sattuu elämään sokerilla ja hiilareilla,  tai ainakin tuntuu siltä. Aiheena tällä kertaa oli pullat, joihin tulee vaniljakreemiä keskelle ja päälle mansikoita. Mansikka-vaniljapullia maistellessa tuli jo pyyntö, jos ensikerralla wiener versioisia. Jätetään se idea vielä hautumaan, sen verran työläs se taikina on tehdä.

Tänä viikonloppuna onkin kyllä syytä juoda pullakahvit, koska on vaalipäivä ja vielä mitä parempaa, jääkiekon finaaliottelu. Ottelussa on poikkeuksellisesti Suomi mukana, sen verran pelottavaa räpiköintiä alkusarjan ottelut olivat. Peli on kyllä parantunut loppua kohti todella hyvin, ja viimeinen Tsekki peli olikin jo lähestulkoon 60 minuuttia hyvää jääkiekkoa. Tänään vain paras peli alle, niin torilla tavataan.

Mansikka-vaniljapullat

Lue resepti pulliin ->

Reseptistä tulee 12 mansikka-vaniljapullaa, toki taikinan voi tuplata jos halutaan herkkuja enemmän.

2,5 dl maitoa
1 pussi kuivahiivaa
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
1 muna
6-7 dl jauhoja
100 g voita

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon sokeri, kardemumma ja muna. Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon ja lisäile jauhoja vähän kerrallaan taikinaan. Kun jauhot ovat lähestulkoon lisätty, sulata voi ja kaada joukkoon. Vaivaa vielä hetke taikinaa ja nosta sen jälkeen se kohomaan peitettynä vedottomaan tilaan, esimerkiksi mikroon.

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja vuoraa pelti leivinpaperilla.

Vaivaa taikina tasaiseksi ja pyöritä se pitkoksi. Leikkaa se tasaisesti 12 osaan. Pyöritä osista pullia ja nosta pellille. Paina pulla littanaksi ja jätä kohoamaan. Kun kaikki pullat ovat pellillä kohoamassa tee täyte.

Vaniljakreemi

0,5 dl sallisen vaniljakreemiä
1,5 dl vettä
100 g vaniljatuorejuustoa

Vatkaa vesi ja vaniljakreemi yhteen. Vatkaa purkin ohjeiden mukaan kreemiä noin 5 minuuttia ja anna hetken levätä. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi.

Painele pulliin pienet kraaterit lusikan avulla. Laita jokaiseen pullaan noin ruokalusikallinen vaniljakreemiä. Kun kaikissa on kreemi, voitele pullat munalla.

Nosta vaniljapullat uuniin noin 10-15 minuutiksi, nosta pois kun ovat kauniin ruskeita.

Pilko mansikoita viipaleiksi ja nostele ne pullien päälle, näin sinulla on pellillinen mansikka-vaniljapullia!

 

Exit mobile version