Site icon Tekila's Bakery

Ensimmäistä kertaa, raakakakku! Mansikka-suklaaraakakakku.

Raakakakku, mikä mahtava juttu! Tulen yleensä trendeissä ja muissa uusissa asioissa vuoden perästä päin. Tälläkin kertaa perästä päin tultiin, aiheena raakakakku. Gloria Ruoka&Viini lehden helmikuussa ilmestyneessä numerossa oli mansikka-suklaaraakakun ohje ja päätin, että nyt on se hetki että testaan jotain uutta. Idea olikin alusta alkaen aika uusi, koska jouduin ostamaan kaiken reseptissä olevan kaupoista.

Raakakakkuaineiden hankkimista…

Ruohonjuuri ja Punnitse&säästä tulivat tutuiksi raakaleivonnan alkumetreillä. Ruohonjuuressa on muuten uudistus menossa, muistelin liikkeen olevan lähinnä aneemisen oloinen luontaistuotekauppa, mutta nythän se oli trendikäs mm. luomu, lähiruoka, raakaruoka, terveyskauppa. Ulkonäkö ja sisustus olivat myös paljon lämminhenkisemmät mitä muistelen vanhasta konseptista.


Aineksia tulikin aikalailla! Ohjeessa oli 14 eri ainetta, joten ostoskassi oli ääriä myöten täysi, kun ainekset oli hankittu. Halvaksikaan tämä testaaminen ei tullut. Ainekset olivat noin 100 euroa (!!!). Joitain aineksia tietenkin jäi yli ja niille saan keksiä jotain jatkojalostusta tuonnempana.

Mansikka-suklaaraakakakun resepti

Raakakakusta riittää noin 16 – 20 hengelle. Raakakakku tehdään 24 cm irtopohjavuokaan. Laita pohjalle ja reunoille leivinpaperia.

Raakakakun pohja

2 dl  manteleita
2 dl saksanpähkinöitä
2 dl kookoshiutaleita
3 dl paloiteltuja pehmeitä taateleita
1/2 dl raakakaakaojauhetta
1/2 dl palmusokeria
ripaus suolaa

Sekoita kakki aineet tehosekoittimella tai monitoimikoneella tasaiseksi. Sekoita välillä lusikalla, että saat kaikki palaset reunoiltakin mukaan. Taputtele pohja irtopohjavuokaan ja nosta jääkaappiin odottamaan.

Mansikkatäyte

3 dl (pakaste)mansikoita
1 banaani
3 dl cashewpähkinöitä
(1/2 dl vettä)
3/4 dl kaakaovoita
1/2 dl palmusokeria
1 1/2 dl vettä
1 rkl agar agaria

Sulata mansikat kohmeiseksi. Soseuta mansikoita, banaania ja cashewpähkinöitä noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat tasaista kuohkeaa massaa. Lisää tarvittaessa vettä. Mitä pidempään annat koneen käydä sitä “kermaisempaa” massasta tulee. Sulata kaakaovoi ja lisää seokseen. Lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää agar agar ja keitä 5-8 minuuttia tai niin että hiutaleet liukenevat. Sekoita heit mansikkatäytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään tunniksi.

Suklaatäyte

1/2 dl kaakaomassaa
2 dl vettä
4 dl cashewpähkinöitä
2 1/2 dl palmusokeria
2 dl pehmeitä taateleita
1 dl raakakaakaojauhetta
1 1/2 dl vettä
1 rkl agar agaria

Sulata kaakaomassa. Soseuta kaakaomassa, vesi, cashewpähkinät, sokeri, taatelit ja kaakaojauho samettiseksi massaksi. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää agar agar ja keitä 5-8 minuuttia tai niin kauan kunnes hiutaleet sulaa massaan. Sekoita agar agar heti suklaatäytteen joukkoon. Kaada täyte jähmettyneen mansikkakerroksen päälle ja laita jääkaappiin vähintään 3 tunniksi, mieluiten yön yli.

Raakakakun loppusilaus…

Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille ja koristele kaakaolla ja halutessasi esimerkiksi cashewpähkinöillä ja kookoksella. Kakku säilyy hyvänä 3-5 päivää.

Kysymyksiä agar agarista!

Jos joku lukija osaisi auttaa agar agarin kanssa, kun ensimmäistä kertaa sen kanssa olin tekemisissä. Itselläni agar agar suli veteen ihan hetkessä, mutta ohjeessa puhuttiin 5-8 minuutin keittämisestä. Olisiko tarve silti keittää agar agaria, vaikka se oli jo hyytelöitynyt? Se vähän tuntui klimppiseltä, mutta kuuluuko sekin asiaa?

Ja miltä se maistuikaan….

Itse en ihan innostunut tästä kakusta. Mietin syödessäni, että olenkohan tehnyt kaiken oikein että miltä se kuuluisikaan maistua? En ole koskaan vastaavaa maistanut niin en osaa yhtään kuvitella olenko oikealla suunnalla. Suklaa ei oikeastaan koskaan voi olla pahaa, joten minulla on tunne että en jotain tehnyt oikein. Aineksia jäi talteen ja täytyy ehdottomasti testata uudemman kerran. Laittakaa ihmeessä vinkkejä hyväksi testatauista raakakakku ohjeista!

Lisää tarinoita Facebookissa ja Instagramissa!

Exit mobile version