Site icon Tekila's Bakery

Mansikka britakakku, onko tämä Mansikkaherkku 2014?

Kesän ensimmäiset mansikat menivät britakakkuun. Mansikkainen britakakku kuuluu kesän alkuun ja perinteisesti teenkin sen aina juhannuksen aikoihin. Mansikat hain juhannusaattona Urjalan torilta. Mansikat olivatkin ihanan tuoreita ja herkullisen näköisiä. Onneksi ostinkin mansikoita vähän ylimääräistä, sen verran monta meni omaan suuhun kakkua tehdessä! Mansikan kaveriksi britakakkuun sopii raparperi. Raparperi tuo ihanaa kirpeyttä mansikan makeuden seuraksi.

Mansikka britakakku raparperihillokkeella

Britakakun reseptistä riittää 12 annospalaan. Valmistus kestää noin tunnin. Aloita tekemällä raparperihilloke, jotta se ehtii jäähtyä ennen britakakun kokoamista.

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja laita pellille leivinpaperi.

Pohja:
150 g voita
1 1/2 dl sokeria
4 kananmunan keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl maitoa

Marenkipohja:
4 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria

mantelilastuja

Vatkaa sokeri ja voi vaaleaksi vaahdoksi. Erottele kananmunan valkuainen ja keltuainen erikseen. Vatkaa keltuaiset yksitellen voi-sokerivaahdoon. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe. Kaada muna-sokeri-voivaahtoon jauhoa ja maitoa vuorotellen. Kääntele taikina tasaiseksi. Levitä taikina pellille ja tee marenkipohja.

Vatkaa valkuaiset sekaisin, niin että ne alkavat muuttumaan valkoisiksi. Sekoita joukkoon sokeria vähän kerrallaan. Kun valkuaisvaahto on kiiltävää ja vatkaimia nostamalla siihen jää huippuja on marenki valmista. Levitä marenki ensimmäiseksi tehdyn pohjan päälle tasaisesti. Levitä pohjan päälle vielä mantelilastuja, jos haluat.

Paista pohjaa uunissa 20-25 minuuttia tai kunnes marenki on sopivan ruskeaa.

Raparperi hilloke:
250 g raparperia
1,5 dl sokeria
tilkka vettä

Kuori raparperit tarvittaessa ja pilko ne pieniksi palasiksi. Laita kattilaan tilkka vettä, raparperit ja sokeri. Keitä raparpereja pienellä lämmöllä noin 10-15 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Anna hillokkeen jäähtyä.

Mansikkatäyte:
2 dl vaniljarahkaa
2 dl vispikermaa
Mansikoita oman maun mukaan.

Vatkaa kerma vaahdoksi, älä kovaksi vaahdoksi. Kun kerma on kermaa, mutta sopivan löysää vatkaa joukkoon rahka. Mausta tarvittaessa sokereilla, jos haluat vaahdossa makeampaa. Pilko mansikat sopiviksi palasiksi odottamaan britakakun kokoamista.

Britakakku kootaan näin:

Leikkaa britakakun pohja kahteen osaan. Nosta alempi osa tarjoilualustalle. Laita pohjan päälle raparperihilloketta. Laita osa kermasta ensimmäisen pohjan päälle. Levitä mansikoita kerrokselle. Nosta toinen pohja päälle. Laita raparperihilloketta pohjan päälle, loput kermasta ja koristele mansikoilla.

Syö britakakku saman päivän aikana, marenki pehmenee jääkaapissa eikä kakku ole välttämättä enää niin maukasta mitä tekopäivänä.

 

Exit mobile version