kategoriassa Foodlover

Mango valkosuklaamousse oli uusi tuttavuus minulle. Halusin yhdistää hedelmän makeuden suklaaseen. Tämä täyte sopii erityisen hyvin lasten täytekakkuihin. Mangon ja valkosuklaa yhdessä saa täytteestä hempeän, makean ja pehmeän. Juuri sopivalta nuorempien lasten makuun. Moussen sokerin määrää voi säädellä itse, myöskin halutaanko mousseen sattumia vai ei.

Mango valkosuklaamousse sopii hyvin myös vadelmamoussen seuraksi.

Mango valkosuklaamousse ohje

Mango mousse
Rate this recipe
1suosio

Annoskoko: Täytteestä riittää 24 cm kakun kahteen kerrokseen.

Ainekset

  • 1 prk mangoviipaleita tölkissä
  • (Voit jättää osan tölkistä palasiksi, jos haluat sattumia joukkoon)
  • 200g mango-tuorejuustoa
  • 150g valkosuklaata
  • 1 dl kuohukermaa
  • 4 dl vispikermaa
  • 4 liivatetta (isoa liivatetta, pienempiä vähän enemmän)
  • valkosuklaalikööriä / vettä

Ohje

  1. Huuhtele mangoviipaleet sokerista, jos ostit sokeriliemiversioisen. Itse en löytäny kaupasta muuta versiota. Piltti mangosose kelpaa myös, sitä laittaisin 2 purkkia.
  2. Laita kattilaan vettä ja sopivan kokoinen teräksinen kulho päälle. Mittaa kulhoon kuohukerma. Kun kuohukerma on kuumaa, sulata suklaa pala kerrallaan kermaan. Sekoita tasaiseksi ja nosta jäähtymään. Sekoita muutamaan otteeseen viilentyessä. Kun ganache on huoneenlämpöistä, voit nostaa sen jäähtymään jääkaappiin.
  3. Soseuta mangot soseeksi.
  4. Kun ganache on jäähtynyt kylmäksi, voit aloittaa täytteen tekemisen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Notkista mango-tuorejuusto vatkaimilla. Sekoita mangosose tuorejuuston joukkoon. Vatkaa ganache kuohkeaksi kermaksi. Älä ylivatkaa, ettei rasva irtoa.
  5. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Kiehauta valkosuklaalikööri tai vesi. Nosta liivatteet joukkoon ja sulata ne nesteeksi. Kaada liivateseos norona mango-tuorejuustoon samalla kun vatkaat sitä. Kääntele lastalla reunoille jäänyt mango-tuorejuusto joukkoon. Kaada valkosuklaaganache joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte vispikermaan ja sekoita tasaiseksi. Voit sekoittaa hetken aikaa sähkövatkaimella, mutta jos täyte tuntuu jämäköityvän liikaa jatka käsin.
  6. Mango-valkosuklaamousse sopii sellaisenaan täytekakkuun, mutta sinne voi laittaa sattumina osan mangoista palasina tai vaikkapa raastaa valkosuklaata joukkoon. Toisena ideana olisi esimerkiksi tuoreet vadelmat sattumina!
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
https://www.tekila.fi/mango-valkosuklaamousse/
Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä