Site icon Tekila's Bakery

Maidoton, munaton ja gluteeniton rapea vohveli

Tämä rapea vohveli, ei tarvitse mitään eläinperäistä ellei itse niin halua. Olen useaa vohvelireseptiä kokeillut, mutta tämä on ensimmäinen mikä on maistuva vielä jälkeenpäin mikrossa lämmitettynä. Munalliset vohvelti maistuvat yleensä mitättömille, vaikka mitä laittaa päälle. Näissä on vielä makua ja niitä syö mielelläänkin seuraavanakin päivänä. Vohveleihin voi myös tarvittaessa laittaa sokeria. Itse en vohvelitaikinaan sokeria lisää, koska päälle tulee pääsääntöisesti niin montaa makua, jossa myös sokerikin on osana.

Minulle on tärkeää, että vohveli on rapea. Tästä taikinasta tulee rapeita vohveleita!

Blogissani on myös toinen vohveliresepti, kauravohvelit. Vilkaise niiden resepti myös!

Maidoton, munaton ja gluteeniton rapea vohveli

Resepti ja vinkkejä täytteisiin ->

Vohvelitaikina on jämäkän oloista, mutta paistuessaan se kyllä muuttuu normaalin oloiseksi vohveliksi. Voitele lämmin vohvelirauta esimerkiksi kookosvoilla tai jollain muulla voilla ennen taikinan laittoa. Laita taikinaa vohveliraudalle pienen kauhallisen verran, niin että taikina on keskellä vohvelirautaa. Se valuu kyllä reunoille päin. Jos taikinaa laittaa liikaa, valuu se pitkin vohveliraudan reunaa. Taikinassa on leivinjauhetta osana, joten se turpoaa lähes kaksinkertaiseksi paistaessa. Vohvelit paistuvat noin minuutin kauemmin mitä normaalit vohvelit, kannattaa pitää vohvelirautaa vähän pienemmällä lämmöllä, muuten pinta on turhankin ruskea ennenkuin vohveli on kypsä.

Maidoton, munaton ja gluteeniton rapea vohveli
3 starts (13 ratings)

Valmisteluaika: 20 minuuttia

Paistoaika: 20 minuuttia

Astia: 6-7 vohvelia

Ainekset

  • 300 ml mantelimaitoa
  • 1 tl sitruunamehua tai omenaviinietikkaa
  • 150 g soijajugurttia (kookos, vanilja, lempimaku)
  • 60 ml sulatettua kookosöljyä tai oliiviöljyä
  • 30 ml vaahterasiirappia
  • 235 g gluteenitonta jauhoa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl ruokosokeria tai kookossokeria (haluttaessa)

Ohje

  1. Yhdistä mantelimaito ja omenaviinietikka kulhossa ja anna vetäytyä 5 minuutin ajan.
  2. Lisää jugurtti, kookosöljy, vaahterasiirappi ja sekoita yhteen.
  3. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
  4. Sekoita kuivat aineet nesteeseen, niin että sekoittuvat kunnolla. Anna vetäytyä vohvelirauhdan lämpiämisen ajan, noin 10 minuuttia.
  5. Paista vohvelit, tarvittaessa voitele rautaa esimerkiksi kookosöljyllä.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
4.5.2.11
https://www.tekila.fi/maidoton-munaton-gluteeniton-vohveli/

Vohveli voi olla suolainen tai makea, joten sen päälle voi laittaa käytännössä katsoen mitä vain. Sokerittomien vohvelien kanssa voi tehdä aluksi ensiksi suolaisen version ja sitten jälkkäriksi makean.

Itse käytän makeaan versioon päälle joko soijaguruttia, rahkaa tai kreikkalaista jugurttia. Päälle poikkeuksetta marjoja, joko pakkasen kautta sulatettuna tai sitten tuoreena. Jos oikein överiksi pistän, laitan myös vaahterasiirappia.

Tai sitten jos haluaa vetää aivan överiksi, voi katsoa tästä miten mieheni syö vohvelinsa.

Exit mobile version